Evenimente

Siguranța noastră e în mâinile noastre

Acum câteva luni, mai multe locuințe din or. Rezina au fost prădate. Furturile, de regulă, aveau loc în timpul zilei, hoții preferând locuințele lăsate fără supraveghere. Veaceslav Dascăl, șeful Secției Securitate Publică a Inspectoratului de Poliție Rezina consideră că în depășirea acestei probleme o  soluție ar fi organizarea în localități a sectoarelor ”Supraveghere de vecinătate”.

Recent în satul Cuizăuca, Rezina a avut loc oficializarea celui de al treilea sector de supraveghere de vecinătate, staff-ul căruia este amplasat în incinta LT „Ion Creangă”.

La eveniment au participat mulți săteni în frunte cu primarul Ion Țurcan, factori de decizie din raion și din Chișinău.    

Sătenii au fost informați despre obiectivele proiectului ”Supraveghere de vecinătate”, care prevăd promovarea măsurilor de prevenire a acțiunilor antisociale, crearea unui mediu mai sigur pentru comunitate, dezvoltarea spiritului de iniţiativă al cetățenilor, stabilirea unui dialog benefic între Poliţie, populaţie și autoritățile publice locale.

A fost semnat acordul-contract de colaborare între IP Rezina, primărie şi liderul sectorului de supraveghere de vecinătate Vasile Bârcă. Sursa foto: consiliu.rezina.md.

Programul “Supraveghere de vecinătate” este un model de conviețuire econom şi eficient, bazat pe sentimentul de solidaritate a consătenilor, cât și pe ajutorul reciproc, scopul final fiind sporirea gradului de securitate şi prevenire a infracţionalităţii la nivel de comunitate.

Până acum în raionul Rezina au fost constituite 54 de sectoare de supraveghere de vecinătate, care conlucrează activ cu Inspectoratul de Poliţie Rezina, a accentuat V. Dascăl.

 Ion Perciun                                    

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker