Social

Amenzi de până la 10.000 de lei pentru agenții economici care comercializează pungi din plastic

Începând cu 1 ianuarie 2019, pungile din plastic vor fi interzise treptat în Republica Moldova, iar până în 2021 vom scăpa definitiv de ele. Restricțiile la utilizarea și comercializarea pungilor din plastic vor fi impuse în funcție de grosimea acestora, transmite diez.md.

Foto simbol. Sursa: diez.md

Pentru început, vor fi interzise cele fabricate din plastic, cu sau fără mâner, cu grosimea peretelui egală sau mai mare de 50 de microni. Restricționarea lor va începe cu 1 ianuarie 2019.

Începând cu 1 ianuarie 2020, se va interzice utilizarea/comercializarea pungilor din plastic subţire, cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni, cu excepţia celor care sunt utilizate ca ambalaj, iar începând cu 1 ianuarie 2021, va fi interzisă utilizarea/comercializarea pungilor din plastic foarte subţire, cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni, cu excepţia celor care sunt utilizate ca ambalaj.

Este de menționat faptul că în anul 2017, deputații au votat un proiect de lege care prevede amenzi de la 5.000 până la 10.000 de lei pentru utilizarea și comercializarea pungilor din plastic de unică folosinţă de către unităţile comerciale cu amănuntul, aplicate persoanei fizice sau juridice.

Pentru unităţile comerciale ambulante, magazine mobile, staţionare provizorii, Legea va fi aplicată începând cu anul 2020.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker