Politic

Se majorează ori nu datoria de stat internă?

Ministerul Finanțelor nu se poate descurca cu noua lege cu privire la sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, iar pentru a rezista până la alegeri în următoarele două luni, statul va împrumuta miliarde de la bănci, majorând semnificativ datoria internă.

Cel puțin asta susține, potrivit unimedia.info, vicepreședintele Platformei DA și candidatul ACUM în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Alexandru Slusari, care a ținut să menționeze că „până la data de 2 ianuarie au fost împrumutaţi peste 470 mln lei sau de 2,5 ori mai mult decât în anul trecut în perioada similară”.

În reacţie ministrul Finanţelor Ion Chicu a dat asigurări că cheltuielile preconizate nu depășesc posibilitățile bugetului public.

”În ceea ce privește posibilitatea Ministerului Finanțelor de a finanța „proiectele electorale”, inclusiv reforma salarială în sectorul public, vreau să vă asigur că aceste cheltuieli nu depășesc posibilitățile bugetului”, susține ministrul Finanțelor, citat de Vocea Basarabiei cu referire la Today.md

În același timp, notează oficialul, supraîncasările de venituri din impozite și taxe au permis ca la sfârșitul anuilui 2018 soldurile în conturile bugetului de stat să depășească suma de 2,5 miliarde de lei.

Prin urmare, spune ministrul Finanţelor Ion Chicu, nu există necesitatea ca statul să împrumute bani sau să vândă bunuri imobiliare.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker