Social

Lucrătorii medicali din Negureni au întâmpinat Noul An într-un oficiu nou

În ajunul Anului Nou a fost dată în folosință clădirea unui nou Oficiu al medicilor de familie în s. Negureni, raionul Teleneşti. Astfel cei doi medici și cele patru asistente medicale care muncesc aici au posibilitate să primească pacienții din comună în condiții mult mai bune decât au existat anterior, iar populaţia – să beneficieze de servicii mai calitative.

 

Grigore Munteanu, primarul de Negureni, ne spune că trecerea OMF într-un nou local era așteptată demult de către săteni or, în ultimii 30 de ani instituţia s-a aflat într-o clădire adaptată:

”Pentru construcția acestui obiectiv au fost cheltuiţi 2,75 milioane de lei. Dar investiția este justificată prin faptul că avem condiții de întremare a sănătății, la care până acum lucrătorii medicali, dar şi locuitorii comunei puteau doar să viseze: încălzire autonomă, apă curgătoare, echipamente de fizioterapie etc.”, spune primarul localității.

Edificarea OMF este parte dintr-o suită de activități realizate în ultimii ani de către administraţia comunei. Astfel la Negureni au fost valorificaţi 800 000 de lei la renovarea grădiniței de copii, au fost conectate la gazoduct gimnaziul și grădinița, construit un tronson de drum evaluat la 2,3 milioane de lei şi alt tronson – la 350 000 de lei, un ministadion pentru care s-au cheltuit 450 000 de lei. Următorul obiectiv care urmează să fie realizat pe parcursul anului 2019 este o sală pentru sport la grădinița de copii.

Reporter „C”

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker