Evenimente

Instituţii de cultură redeschise după reparaţii

Primele zile ale Anului Nou în comuna Ivancea au fost nu numai cu urături şi colinde, dar și cu diverse evenimente festive.  Astfel  la Brănești a avut loc redeschiderea oficială a Căminului de cultură și a filialei Ivancea a Centrului de Tineret Orhei.

Festivitatea a fost însoţită şi de un program artistic. În prim plan: Oleg Gașper, primarul comunei Ivancea. 

După cum ne-a relatat Oleg Gașper, primarul comunei, din acest complex de instituții situate în acelaș local fac parte și biblioteca publică, Centrul medical, toate redeschise după reparaţii:

”Am reparat clădirea respectivă din banii oferiţi într-un grant obținut de la MECC – investiţia se cifrează la 250 000 de lei. Filiala noastră este a doua structură a Centrului de Tineret Orhei în zona rurală a raionului după ce vara trecută a fost dechisă filiala Susleni. Astfel tinerii vor fi antrenaţi în mai multe activități, inclusiv un proiect de lansare a afacerilor, a fost amenajată o sală de calculatoare, la dispoziția tinerilor de află și biblioteca”, a mai relatat dl Gașper.

După tradiţie, a fost oficiat şi serviciul divin de sfinţire a instituţiilor.

Primarul de Ivancea a precizat pentru ”C” că duminică, în ajun de Anul Nou pe stil vechi, urmează să aibă loc redeschiderea  după reparație şi a Căminului de cultură din Ivancea.

Ion Cernei

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker