Electorala 2019

Plafonul mijloacelor financiare pentru alegerile și referendumul din 24 februarie 2019

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul bancar „Destinat grupului/grupurilor de inițiativă”, constituit de către partidele politice, organizațiile social-politice și blocurile electorale pentru susținerea candidaților în 51 circumscripții uninominale – 3 136 500,0 de lei.

După cum concretizează unimedia.info, plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul bancar „Destinat grupului de inițiativă”, constituit pentru susținerea candidatului independent este stabilit a fi în mărime de 61 500,0 de lei; pentru fiecare concurent electoral în circumscripția națională este de 86 871 855,75 lei, iar pentru fiecare concurent electoral în circumscripția uninominală – în mărime de 1 845 000,00 lei.

Plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al participanților la referendumul republican consultativ din data de 24 februarie 2019 a fost stabilit în mărime de 43 450 053,38 lei.

În același context, a fost decis cuantumul creditului fără dobândă acordat concurenţilor electorali la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. În acest fel, pentru fiecare partid politic, organizaţie social-politică şi bloc electoral, în cazul alegerilor parlamentare în circumscripţia naţională valoarea acestuia este de 50.000 lei, iar pentru candidaţii la funcţia de deputat în Parlament, desemnaţi de partide politice, organizaţii social-politice şi blocuri electorale, precum și pentru candidaţi independenţi, în cazul alegerilor parlamentare în circumscripţii uninominale – 10.000 lei.

Foto simbol. Sursa: IPN

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker