Evenimente

Pentru copiii needucaţi plătesc maturii

Judecătoria Orhei (sediul central) a examinat recent două cazuri de ignorare a obligațiunilor părintești.

Potrivit primei sentințe, locuitoarea unui sat din raionul Orhei a fost amendată pentru neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului. Motivul pentru pedeapsă a fost fapta fiului, în vârstă de 12 ani, care a sustras de la o altă persoană o geantă în valoare de 350 de lei. În ședința de judecată, mama a declarat că nu este de acord cu sancțiunea și, deși fiul ei uneori lipsește noaptea de acasă, dânsa își îndeplinește obligațiunile părintești. Obiecțiile femeii au fost respinse, fiindu-i aplicată o amendă de 100 de lei.

Într-un alt caz, în fața instanței a fost adusă o vârstnică din raionul Orhei, pe motiv că nepoatele sale minore ar fi comis o contravenție. Bunica minorelor a explicat că mama acestora este plecată într-o direcție necunoscută și nu prea are ce le face fetelor, deoarece ele nu o ascultă. De data aceasta, a fost anulat procesul-verbal privind contravenția, deoarece polițistul care l-a întocmit nu a indicat contravenția comisă de către minore și nici data la care aceasta a fost comisă. În consecință, bunica minorelor a scăpat de careva sancțiuni.

Foto symbol Unimedia.info

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker