Electorala 2019

La 4 mandate deocamdată pretind 27 de candidaţi

Până la data de 8 ianuarie, Comisia Electorală Centrală a înregistrat pe circumscripția națională patru concurenți electorali: PDM, Blocul ACUM, PCRM și PSRM. Din lista PSRM a fost exclus candidatul cu nr.33, Mihail Paciu, vicepreşedintele OT Orhei a PSRM, pentru lipsa certificatului de integritate. Totodată, Mihail Paciu este inclus în calitate de candidat în circumscripţia uninominală nr. 19  Ivancea.

 

Partidul Sor a prezentat actele la CEC, dar nu a fost înregistrat pentru că în pachetul de documente depuse de reprezentanţii formaţiunii au fost depistate mai multe nereguli. Alina Rusu, preşedinta CEC a declarat că Partidul Șor încă poate fi înregistrat dacă va corecta erorile şi va veni cu o nouă cerere la acest subiect.

Între timp, grupurile de inițiativă ale pretendenților la mandatele de deputat în circumscripțiile uninominale îi dau zor la colectarea semnăturilor, iar Consiliile electorale au început înregistrarea concurenților electorali.

La sfârșitul săptămânii trecute cei mai mulți candidați erau înregistrați pe circumscripția uninominală nr.19 Ivancea. Este vorba de Tudor Golub (PDM), Mihail Paciu (PSRM), Marina Tauber (Partidul Șor) și Lucia Viscun (PCRM). Şi-au mai anunţat intenţia de a candida pe această circumscripţie deputatul liberal Roman Boţan, Mariana Cușnir (Blocul ACUM), Igor Brânză (candidat independent) și Vitalie Marinuță (Partidul Verde  Ecologist).

La Consiliul electoral al circumscripţiei electorale unino-minale nr.13 Rezina până la 4 ianuarie – data limită, au fost eliberate liste de subscripție grupurilor de inițiativă pentru susținerea următorilor candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova: Eleonora Graur din partea PDM, Valeriu Ciorici (PSRM), Sergiu Cataranciuc (Blocul ACUM), Leonid Nauc (Partidul Şor), Ion Perciun (candidat independent), Elena Macrii (PCRM), ne-a relatat Irina Taban, secretara Consiliului electoral al circumscripţiei electorale uninominale nr.13 Rezina.

Irina Taban a mai concretizat că Eleonora Graur deja a fost înregistrată în calitate de concurentă electorală, iar Valeriu Ciorici şi Leonid Nauc au depus actele, care urmează să fie examinate la şedinţa următoare a Consiliului. Şedinţa trebuie să fie convocată timp de 7 zile din momentul depunerii documentelor.

Pe circumscripţia nr. 14 Teleneşti la funcţia de deputat aspiră Vadim Lelic (PDM), Alexandru Isac (PSRM), Maria Ciobanu (Blocul ACUM), liberalul Mihai Moldovanu, Veaceslav Căpățină (PRCM) şi Valerian Cristea (Partidul Şor). Primii doi candidaţi deja au fost înregistraţi.

Consiliul electoral al circumscripției nr.18 Orhei l-a înregistrat în calitate de candidat pentru alegerile parlamentare din 24 februarie pe Vasile Costin, care reprezintă PDM. Potrivit datelor Consiliului de circumscriţie, pregătesc documentele pentru înregistrare Mihail Catraniuc (PSRM), Svetlana Căpățină (PCRM), Ilan Șor (Partidului Șor), Valeriu Munteanu (blocul ACUM), Dorin Zghibarţă (PL) și Dumitru Suhoborcenco (candidat independent).

Reporter „C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker