Social

Sper să colind Carpaţii, dar am şi multe planuri profesionale

1.Numiţi trei evenimente care V-au marcat viaţa în 2018. 2. Cu ce speranțe păşiţi pragul anului 2019?

  1. Recunosc: uneori mă simt aidoma calului din romanul lui M.Şolohov, care, cumpărat de la ţigani, îl dezamăgise pe noul stăpân. Animalul împletea circumferinţe prin grădina moşului Şciukari deoarce până atunci doar învârtise roata la o moară. Dar anul 2018 mi-a adus şi satisfacţii.

Astă primăvară, la Rezina, în incinta Bibliotecii Publice „Mihai Eminescu” i-am comemorat pe nevinovaţii din 15 localităţi care, în urmă cu 65 de ani, s-au opus fărădelegilor imperiale comuniste şi s-au ales cu sentinţe tragice. Pe 11 pământeni Tribunalul militar din Odessa i-a condamnat la moarte, alţi 64 au ajuns la puşcărie, iar cca 400 de membri ai familiilor „duşmanilor poporului” au fost deportaţi în Kazahstan.

Cu foştii colegi absolvenţi ai Centrului „George C. Marshal” am reuşit să desfăşurăm câteva activităţi în materie de geopolitică, securitate şi apărare la Chişinău, Kiev, Bucureşti şi Sofia, dar şi o conferinţă la Universitatea Tehnică din Chişinău în domeniul securităţii cibernetice.

Am avut mai multe publicaţii despre agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina, o ameninţare reală şi pentru R.Moldova. La Sofia, Bulgaria am prezentat o sinteză la tema ameninţărilor hibride. Sper să apară o publicaţie solidă.

Cu implicarea elevilor de la trei licee din Chişinău, împreună cu ploieşteanul Dumitru Codiţă, colonel în rezervă, am organizat mai multe activităţi dedicate Centenarului Unirii, inclusiv editarea a două albume cu eseurile şi picturile tinerilor.

  1. Sper să fiu mai aproape de familie, să colind Carpaţii din România şi Ucraina, dar am şi multe planuri, speranţe în plan profesional. Sper să le dovedesc pe toate.

Andrei Covrig, colonel în rezervă, originar din s. Gordineşti, Rezina

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker