Electorala 2019

CEC nu a înregistrat Partidul Sor pentru alegerile parlamentare.

CEC nu a înregistrat Partidul Sor pentru alegerile parlamentare. În acte au fost depistate mai multe nereguli.
Partidul Sor nu a fost inregistrat la CEC pentru alegeriloe parlamentare din februarie pentru că în pachetul de acte depuse de reprezentantii formaţiunii au fost depistate mai multe nereguli.

Alina Rusu, preşedintele CEC a declarat că partidul poate corecta erorile si veni cu o nouă cerere la acest subiect .Toate cele 51 persoane inclusi în listă au avut certificate de integritate de la ANI, a mai menţionat Alina Rusu.

Totodata, CECEU Orhei a înregistrat primul candidat la funcția de deputat!

Consiliul Electoral de Circumscripție Orhei l-a înregistrat în calitate de candidat pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 pe Vasile Costin, care reprezintă Partidului Democrat. Decizia de înregistrare a fost aprobată în ședința de miercuri, 2 ianuarie.

Până joi la CECEU Orhei au mai fost depuse cereri pentru eliberarea listelor din partea candidaților PSRM– Mihail Catraniuc, PCRM – Svetlana Căpățină, Partidului Șor – lan Șor şi blocului ACUM – Valeriu Munteanu. De asemenea deputatul PL Roman Boţan a anunțăt într-o postare pe facebook că a depus actele pentru a le fi înregistrat grupul de inițiativă în circumscripțiia uninominală Ivancea. Iar colegul său de partid, fostul vicepreședinte al raionului Orhei Dorin Zghibarță va candida în circumscripția nr.18 Orhei.
Fostul șef al Direcției Sănătății din Chișinău, liberalul Mihai Moldovanu, a anunţat pe pagina sa de Facebook că intenționează să candideze la parlamentare pe circumscripția uninominală nr.14, Telenești, care este locul său de baștină, menţionând că va reprezenta alegătorii unioniști și pro-europeni.
Ex-liberalul Valeriu Munteanu a explicat decizia sa de a candida la Orhei prin faptul că a dorit „să transmită un mesaj puternic de descurajare a preaslăvirii hoților politici și de încurajare puternică a celor care cred cu adevărat că binomul Plahotniuc-Dodon (și servitorul lor Șor) poate fi înfrânt.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker