Social

Moș Gavril şi CUVÂNTUL lui

Moș Gavril Doibani, în vârstă de 89 de ani, din Tânțăreni, raionul Telenești, şi-a făcut un obicei, pe care nu-l încalcă deja de 15 ani. Din anul 2003, dumnealui are o soluție ingenioasă de a avea ziarul îndrăgit acasă în fiecare vineri:

„Când primesc pensia, dau 12 lei şi abonez CUVÂNTUL pe luna următoare. M-am deprins şi nu pot fără acest ziar, care îţi aduce ştirile proaspete, dar nu-ţi impune o anumită părere – te face să gândeşti singur, să analizezi şi să tragi concluzii”, ne spune moș Gavril.

Moș Gavril își amintește și de presa de cândva: ”Prin anii 60 eram şef de brigadă şi publicam şi eu articole în ziarul nostru raional, la care lucra şi tânărul poet Petru Cărare. El critica toate metehnele: beția, furturile, lenevia, prostia omenească, lucru care le plăcea mult cititorilor. Cam prin 1965 s-a schimbat macazul, dar noi ne-am învățat să citim gazetele printre rânduri. Când prin 1981 au început să scrie despre programul alimentar, ne-am dat seama că în URSS au venit timpuri grele”, își amintește pensionarul.

Moș Gavril spune că îi place să citească şi despre oamenii activi, cu spirit de iniţiativă. Afirmă că l-au impresionat articolele despre primarul de Ratuş, raionul Teleneşti şi cel de Ivancea, raionul Orhei, care au reuşit să aducă în satele lor investiţii de milioane de lei.

Poştaşa Tatiana Căpățină, nepoata lui moş Gavril, ne spune că bunicul ţine mult la ziarul preferat. Aşteaptă CUVÂNTUL cu nerăbdare şi îl citeşte din scoarţă în scoarţă. Şi îi mai place să discute pe marginea articolelor din CUVÂNTUL, spune că acestea îl fac să pună gândurile în mişcare. Iar mişcarea înseamnă viaţă”, spune nepoata lui moș Gavril Doibani.

Reporter „C”

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker