EvenimenteSocial

Grupare infracţională specializată în comiterea unei serii de spargeri din locuinţe-destructurata!

Poliţia a destructurat o grupare infracţională specializată în comiterea unei serii de spargeri din locuinţe în proporții deosebit de mari.

Ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu angajaţii IP Teleneşti şi Procuraturii din Teleneşti, cu suportul angajaţilor BPDS „Fulger”, la 28 decembrie 2018, au destructurată o grupare infracţională specializată în comiterea atacurilor tâlhăreşti şi furturilor din locuinţe.

Potrivit igp.gov.md, suspecţii, s-au dovedit a fi doi tineri de 24 şi respectiv 25 de ani, domiciliați în raionul Teleneşti. Liderul grupării este fost angajat al Trupelor Speciale, posedând o pregătire fizică bună, fapt care îl ajuta la pătrunderea în locuinţe şi imobilizarea victimelor.

Ca urmare a investigaţiilor efectuate de poliţie, s-a stabilit că gruparea respectivă activa de jumătate de an în zona Centru a ţării, având fiecare în parte roluri bine determinate. La fel, până la comiterea infracţiunii, aceştia filau victimele acumulând informaţii despre programul zilnic a acestora.

Totodată, în procesul de documentare poliţia a acumulat probe concludente privitor la complicitatea suspecţilor în comiterea unui atac tâlhăresc şi un furt în proporţii. Aceştia, pătrundeau în locuinţe prin deteriorarea uşilor şi geamurilor, fiind mascaţi cu cagule pe faţă, aplicând victimelor lovituri cu pumnii în regiunea feţei, ulterior imobilizându-le picioarele şi mâinele cu benzi din plastic, ameninţându-i cu un pistol. După care sustrăgeau sume de bani, arme de foc, bijuterii din aur şi alte lucruri de preţ. În total victimelor le-au fost cauzate pagube materiale estimate la aproximativ 500 000 lei.

Reţinerea bănuiţilor a fost decisă după ce poliţiştii au stabilit că aceştia pregătesc comiterea unui atac tâlhăresc cu folosirea armei de foc în privinţa unui om de afaceri din municipiul Chişinău.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile şi în automobilele suspecţilor au fost depistate şi ridicate mai multe bunuri: 3 pistoale de foc (anterior sustrase), circa 200 de cartuşe, încărcătoare, mijloace băneşti, obiecte din aur, benzi din plastic care erau folosite la imobilizarea persoanelor, cagule, mănuşi, răngi metalice folosite la forţarea uşilor şi geamurilor.

La moment, suspecţii au fost reţinuţi şi plasaţi în arest pe un termen de 72 ore.
A fost iniţiată o cauză penală în baza art. 188 al. 2 “Tâlhărie” şi art. 186 al.5 “Furt în proporţii deosebit de mari”. Conform legislaţiei în vigoare suspecţii riscă o pedeapsă de la 7 la 12 ani.

Actualmente, se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii, inclusiv stabilirea implicării acestora la comiterea altor infracțiuni, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi verificarea provenienţei bunurilor depistate şi ridicate.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker