Evenimente

La Găuzeni Moș Crăciun e o femeie

De mai bine de zece ani, în Găuzeni, raionul Șoldănești, Moș Crăciun este o locuitoare din sat. An de an, în ajun de Revelion, fie că e zăpadă sau noroi, Elena Cernei împarte cadouri pentru copiii, dar și maturii din localitatea sa.

Elena se implică în activități de voluntariat. Cu un costum roșu, barbă albă, căciulă, ciuboțele roșii și toiag confecționat cu mâinile sale, ea împarte în fiecare an cadouri, dar și bucurii pentru oamenii din localitate. În acest an, a găsit și sanie.

„Pentru primul costum, m-am dus la Soroca și din banii proprii am cumpărat, de la second hand, un costum de Moș Crăciun. Și așa am început, acum 11 ani, să fiu Moș Crăciun. A fost un start de bun augur, am intrat în personaj și am zis că atât cât voi putea, voi juca acest rol. Mă îmbrac de Revelion în funcție de timpul de afară: anul trecut era noroi și am încălțat ciuboțele roșii de cauciuc; s-a întâmplat să fiu și Moș Crăciun cu ochelari de soare, pentru că era foarte cald afară. Anul acesta e zăpadă și am pregătit o sanie. Știți, oamenii mă întâlnesc pe drum și îmi zic: „Anul acesta o să fiți Moș Crăciun, că dacă nu dvs., atunci cine?”,  se destăinuie Elena Cernei.

Multe cadouri sunt pregătite și cu sprijinul agenților economici din localitate. Moș Crăciun Elena Cernei ajunge și la vârstnicii din Găuzeni. Ea i-a convins pe copii că Moș Crăciun există cu adevărat. Pe lângă misiunea de Moș Crăciun, Elena Cernei are și numeroase activități de voluntariat și caritate. Ea a mai organizat în localitatea Găuzeni o echipă de voluntari, susținând că nu-și imaginează viața fără a-i ajuta pe alți oameni.

Unica.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker