Știri

Fiscul va avea acces la toate informațiile despre conturile cetățenilor

În 2019, Fiscul va lua la evidenţă toate conturile bancare ale cetățenilor, numărând până la ultimul bănuț, inclusiv din conținutul conturilor curente și depozite, relatează agora.md cu referire la Mold-Street, care citează Legea cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, în vigoare din februarie 2018.

Potrivit legii, Serviciul Fiscal de Stat ar urma să creeze şi apoi să gestioneze și actualizeze Registrul conturilor de plăţi şi bancare ale persoanelor fizice și juridice.

Până la 1 ianuarie 2019, în evidenţa Fiscului vor fi descărcate în format electronic informaţiile despre toate conturile bancare existente şi istoricul lor, iar de la 1 ianuarie 2019, deja se va furniza informaţia despre conturile bancare noi.

Conform autorităților, implementarea acestui registru va contribui la îmbunătățirea administrării fiscale sub aspectul monitorizării conformării la cadrul de reglementare.

Deși noile măsuri sunt necesare, modul în care acestea urmează a fi implementate le poate transforma într-o „bâtă” în mâna puterii, susțin unii experți.

„Aceasta ar putea deveni rapid o nouă măciucă în actuala conjunctură politică, folosită de guvernare contra opoziţiei. Cei care au bani şi nu depind de cei de la putere vor putea fi mai uşor luaţi şi ţinuţi sub control”, a declarat pentru Mold-Street un specialist de la o instituţie financiară.

De menționat că unul dintre scopurile declarate ale noii legi, adoptate în februarie 2018, este alinierea legislației naționale la Directiva IV a Uniunii Europene. Republica Moldova va beneficia de informaţia despre conturile bancare deschise peste hotare de către cetăţenii Republicii Moldova, dar cu condiţia că ţara noastră oferă informaţia similară şi autorităţilor fiscale cu care colaborează şi are acorduri de parteneriat.

Poză simbol / thepointsguy.com

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker