CulturaȘoldănești

Raionul Şoldăneşti şi-a desemnat laureaţii anului 2018 în domeniile cultură, sport şi tineret

În ajunul sărbătorilor de iarnă, la Şoldăneşti au fost omagiate instituţiile şi activiştii care s-au evidenţiat în mod deosebit în anul 2018 în domeniile cultură, sport şi tineret.

 

Cu premii şi diplome ale Consiliului Raional au fost distinse drept cele mai reprezentative: Şcoala de Muzică pentru copii Şoldăneşti, directoare Sorina Cebanu; Casa de cultură din s. Olișcani, director Andrei Ciolpan; Centrul de formare de pe lângă Biblioteca Publică Orășenească Șoldănești; ansamblul folcloric Bondița din s. Șestaci, conducătoare Ludmila Oprea-Macovei; fanfara Dumbrava a Consiliului Raional Şoldăneşti, conducător Aurel Julavschi.

Laureaţi  ai premiului „Omul anului 2018” în domeniile lor de activitate au devenit: Angela Lopaci, bibliotecară în s. Parcani, Ecaterina Bivol, profesoară la Şcoala de Muzică Şoldăneşti, Lilia Roşca, profesoară la Şcoala de Arte Plastice Şoldăneşti, Antonela Iaţco, elevă la Şcoala de Arte Plastice Şoldăneşti, Mihaela Grecu, elevă la Şcoala de Muzică Gheorghe Urschi din s. Cotiujenii Mari, Aurel Julavschi, conducător artistic al fanfarei Dumbrava, Tatiana Vrăjitoru, regizoarea Teatrului pentru tineret TineArt de la Centrul de Creație a Copiilor din or. Șoldănești, Iurie Durnea, directorul Școlii de Arte Plastice Șoldănești, Silvia Popuşoi, șefa bibliotecii publice din s. Climăuții de Jos.

De premiul ”Cel mai activ susţinător al culturii și sportului” s-au învrednicit arhimandritul Mihai Făgurel, parohul bisericii Nașterea Maicii Domnului din s. Sămășcani, Primăria Cobâlea, primară Angela Ababei şi Primăria Olișcani, primar Andrian Sfeclă.

Artiştii amatori din raion au dedicat omagiaţilor un program de melodii şi dansuri.

În imagine: Tatiana Vrăjitoru.

Tudor Codreanu

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker