EconomieȘoldănești

Proiectul “Livada Moldovei” şi oportunităţile lui

La Şoldăneşti recent s-a desfăşurat un seminar pentru agenţii economcii din teritoriu. Anatol Fală, director de programe la ACSA, le-a vorbit participanţilor despre oportunitățile și riscurile investițiilor în sectorul horticol, dar şi despre priorităţile investiţiilor oferite în cadrul Proiectului „Livada Moldovei”, relatează soldanesti.md.

“Procurarea echipamentelor, tehnicii prin intermediul Proiectului „Livada Moldovei” oferă facilitatea de a nu achita taxa pe valoare adăugată, totodată se asigură facilități la importul tehnicii sau echipamentelor, consumabilelor, mijloacelor de producție. În acest sens, producătorii au posibilitatea de a câștiga cel puțin 20-25% din costul investiției”, a concretizat A.Fală, referindu-se totodată şi la alte aspecte ale relaţiilor fermierilor-horticultori cu Proiectul „Livada Moldovei”.

Fermierii Vasile Belous (SRL „Vagadi”, com. Alcedar), Mihail Sandic (GȚ „Sandic Gheorghe”, s. Șipca), Maria Cojocari (SRL „Promar Tur”, s. Parcani) şi-au împărtăşit experienţa în domeniul horticulturii, dar au vorbit şi despre problemele actuale cu care se confruntă, una din care ar fi asocierea fermierilor, mai ales pentru dezvoltarea infrastructurii ramurii şi facilitarea exportului producţiei.

Participanţii la seminar au vizitat frigiderul și uscătoria GȚ „Cojocari Ruslan” din satul Parcani, unde gazda a explicat cum implementează tehnologii moderne în sectorul horticol prin investiții inteligente.

Reporter “C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker