Evenimente

Contravenţie, infracţiune sau intimidare?

La această întrebare urmează să găsească răspuns Poliţia din Rezina şi justiţia după percheziţia efectuată

în gospodăria primarului de Buşăuca

Inspectoratul de Poliţie Rezina a difuzat pe Facebook un text, însoţit de o înregistrare video a percheziţiei în gospodăria unui primar din raionul Rezina, în care îl acuză pe acesta fără a lăsa loc de prezumţia nevinovăţiei. 

Iată textul integral publicat de Inspectoratul de Poliţie Rezina: “La data de 10.11.2017 de către Serviciul Investigații Fraude Economice al Inspectoratului de Poliție Rezina, a fost deconspirată o afacere ilegală, care era dirijată de către un primar din raionul Rezina. Fiind precăutat cazul dat, de către angajații IP Rezina a fost efectuată o percheziție la domiciliul acestuia, unde s-a depistat, că ultimul își desfășura activitatea de întreprinzător, fără înregistrare la Camera Înregistrării de stat sau la o altă autoritate competentă conform legii prin confecționarea articolelor din lemn, care erau instalate în acareturile din gospodăria sa. Tot aici s-a descoperit că persoana sus menționată își desfășura activitatea ilegal la domiciliu de mai mulți ani, angajând persoane la muncă ilegal, și achitându-le un salariu minim, pentru lucru la negru zilnic. Ca urmare au fost ridicate utilajele și aparatele care au stat la baza săvârșirii contravenției, sau infracțiunii, documente de ciornă precum și articole din lemn, masă lemnoasă și toată materia primă, pentru care nu avea acte de proveniență, și urma a fi prelucrată. De către angajații IP Rezina se întreprind măsuri de elucidare a tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii corecte, conform legislației RM”, se spune în textul publicat de IP Rezina împreună cu înregistrarea video pe Facebook (am păstrat ortografia originalului).

Poliţia nu-l nominalizează pe primarul acuzat de afaceri ilegale, dar în secvenţele video mediatizate de mai multe ori apare primarul de Buşăuca Vadim Ciobanu.

 

Solicitat să comenteze acţiunile poliţiei, primarul de Buşăuca, Vadim Ciobanu ne-a declarat:

”Pe 10 noiembrie, în intervalul dintre orele 09.00 şi 15.00, un grup de poliţişti din Rezina au efectuat o percheziţie în gospodăria familiei noastre, acuzându-mă că mă ocup cu activităţi ilegale. Au scotocit prin toată casa, inclusiv lenjeria soţiei, căutând bani, alte lucruri interzise. Au ridicat mai multe unelte pentru prelucrarea lemnului, de care mă folosesc în gospodărie, materiale de construcţie pregătite pentru instalarea gardului în jurul casei, nişte scândură semiputredă procurată încă de răposatul tata pentru reparaţia unor stupuri de albine. Nu înţeleg în baza căror probe poliţia a şi publicat deja învinuirea stabilită fără o anchetă de rigoare.

Apropo, în luna octombrie Poliţia din Rezina a întreprins două tentative de percheziţii la Primăria Buşăuca, invocând nişte semnale anonime. Eu nu le-am permis, pentru că nu aveau actele necesare, iar “semnalele” respective fusese controlate anterior de Centrul Naţional Anticorupţie, care le-a găsit drept neîntemeiate – le-am demonstrat poliţiştilor actele CNA.

Calific acţiunile poliţiei drept nişte acte de intimidare şi defăimare a mea ca primar şi a familiei mele. Cred că până la urmă justiţia va aprecia corect acţiunile acesteia.

De altfel, după apariţia pe reţelele de socializare a acestei informaţii, eu încă o dată m-am convins că am foarte mulţi prieteni, care m-au telefonat, m-au consolat şi încurajat să nu disper”, a spus primarul Vadim Ciobanu.

În imagine: Vadim Ciobanu, primarul satului Buşăuca.

Reporter “C”

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker