EvenimenteTelenești

În două săptămâni incendiile au făcut 10 victime

Pe parcursul ultimilor doi ani în ţară s-au produs peste 3000 de incendii în locuințe, situaţie ce determină continuarea eforturilor derulate în sensul responsabilizării cetăţenilor asupra riscurilor la care se expun în cazul necunoaşterii şi sau nerespectării măsurilor şi regulilor de prevenire a incendiilor.

De la începutul sezonului actual de încălzire a trecut relativ puţin timp, dar  deja în republică avem o creștere semnificativă a numărului incendiilor în locuințe și gospodăriile cetățenilor. Numai în ultimele două săptămâni au fost înregistrate 24 de incendii, în care 10 persoane şi-au pierdut viaţa. Peste 90 la sută din decese s-au produs urmare a arsurilor sau intoxicărilor cu fum sau gaze provenite din ardere.

Cauzele probabile care au condus la producerea incendiilor au fost: exploatarea unor sisteme de încălzire defecte, utilizarea mijloacelor de încălzire improvizate sau nesupravegheate, coșuri de fum necurățate, instalații sau echipamente electrice improvizate. Din cauza lipsei supravegherii, deseori devin victime ale incendiilor copiii. Iată de ce amintim încă o dată: nu lăsaţi copiii singuri în încăperi în care sunt mijloace de încălzit în funcțiune. Totodată apelăm la responsabilitatea cetățenilor: respectaţi riguros regulile de utilizare a sistemelor de încălzire şi de prevenire a incendiilor.

Pentru prevenirea intoxicaţiilor cu fum și gaze toxice se recomandă montarea detectoarelor de fum în locuințe pentru semnalizarea timpurie a posibilelor pericole.

Vladimir Macari, specialist superior al Serviciului Apărare Împotriva Incendiilor a Secţiei Situaţii Excepţionale Teleneşti

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker