EvenimenteRezina

Consilierii împart şi-şi fac parte

În şedinţa sa din decembrie c., Consiliul Orăşenesc Rezina a votat şi o decizie conform căreia fiecare dintre consilieri beneficiază de o indemnizaţie unică.

Pentru participarea la două şedinţe ale Consiliului orăşenesc din 8 decembrie 2018, când au fost examinate şi votate 34 de proiecte, inclusiv două care vizau bugetul oraşului pentru anul 2019, fiecărui consilier i s-a oferit  o indemnizaţie în mărime de 2000 de lei. Dacă pentru alte decizii unii consilieri au votat „împotrivă” ori s-au abţinut, proiectul privind indemnizaţia de 2000 de lei a fost votat unanim.

De obicei pentru fiecare şedinţă consilierii de Rezina primesc o indemnizaţie de 600 de lei.

De o  indemnizaţie similară au beneficiat şi consilierii raionali de Rezina, care au participat la cele două şedinţe consecutive din 7 decembrie c., la care de asemenea a fost votat bugetul raionului pentru 2019, dar şi alte proiecte de decizie.

În afară de cei 28 mii de lei destinaţi consilierilor, Consiliul raional a mai repartizat 1 mln 733,5 mii lei, dintre care – peste 970 mii de lei – Aparatului preşedintei raionului, redistribuiţi pentru diverse cheltuieli. Astfel 300 mii de lei vor constitui contribuţia Consiliului Raional la proiectul „Construcţia locuinţelor sociale pentru păturile socialmente vulnerabile”, alte 300 de mii sunt destinate pentru acoperirea cheltuielilor legate de lucrările de eficienţă energetică în şcolile raionului (nu se indică concret cine, când şi unde a efectuat aceste lucrări), 102 mii de lei – pentru izolarea termică a sediului Inspectoratului de Poliţie Rezina, câte 35 mii – pentru totalizarea activităţii autorităţilor publice locale în a. 2018 şi procurarea rechizitelor de birou pentru Aparatul preşedintei raionului  etc.

 

Foto simbol. Sursa: Sputnik.md

Reporter „C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker