PoliticRezina

Campaniile electorale necesită resurse sporite

   Consiliul Raional Rezina a aprobat în şedinţa recentă noi limite, substanţial majorate, de kilometri pentru automobilele de serviciu puse la dispoziţia conducătorilor administraţiei raionului, ai direcţiilor şi secţiilor subordonate CR.

De exemplu, pentru automobilul de serviciu al preşedintei raionului s-a aprobat o limită anuală de 55 mii km, aproape de două ori mai mare decât în anii precedenţi, când această limită nu depăşea 30  mii de km. Asta înseamnă că dumneaei are liber să facă zilnic (cinci zile în săptămână) circa 200 de kilometri.

Cu şapte mii de km a fost majorată limita pentru Direcţia Finanţe şi cu câte cinci mii – pentru vicepreşedinţii raionului.

Astfel, în anul electoral 2019 numai pentru aprovizionarea cu combustibil a 10 automobile de serviciu ale şefilor din administraţia raionului, din bugetul public urmează  să fie cheltuiţi circa jumătate de milion de lei. Aici nu intră cheltuielile pentru deservirea autoturismelor, care trebuie făcută după fiecare 10-15 mii km, procurarea pieselor de schimb etc.

În opinia unor cititori ai ziarului, care au aflat despre această decizie de pe o reţea de socializare, astfel Consiliul a „legiferat” utilizarea de către demnitarii din Rezina în alegerile parlamentare şi locale din anul 2019 a unei importante resurse administrative.

Reporter ”C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker