OrheiSocial

Agenția Servicii Publice a inaugurat un nou centru multifuncțional la Orhei!

La Orhei a fost deschis primul Centru Multifuncțional! Peste 100 de mii de cetățeni din raionul Orhei vor beneficia de servicii publice moderne după ce vineri,, 14 decembrie 2018, Agenția Servicii Publice a inaugurat un nou centru multifuncțional.

La eveniment a participat, președintele raionului Tudor Golub și conducerea Agenţiei Servicii Publice.
Potrivit www.asp.gov.md, vicedirectorul ASP Vitalie Ciolac a precizat că Centrul Multifuncțional Orhei va oferi cetățenilor atât serviciile prestate anterior de Î.S. „CRIS „Registru”, Camera de Licențiere, Camera Înregistrării de Stat, Serviciul Stare Civilă, Î.S. „Cadastru”, cât și altele care i-au revenit Agenției Servicii Publice după reorganizare. Printre acestea se numără actele permisive, verificarea și corectarea textelor de publicitate, înregistrarea și clasificarea structurilor de primire turistică etc. „Menirea acestor centre este să aducă serviciile publice mai aproape de cetățeni, astfel ca ele să fie mai moderne, calitative, bazate pe tehnologii informaționale”, a adăugat Vitalie Ciolac.
Potrivit președintelui raionului Orhei, Tudor Golub, reformele demarate de Guvern demonstrează faptul că serviciile publice moderne nu sunt doar declarații, ci realitate. „Aprecierile pe care le-am auzit de la cetățenii care s-au deservit în centru în perioada de testare sunt doar pozitive”, a adăugat oficialul.
Iar reprezentantul Cancelariei de Stat în teritoriu Vasile Costin a menționat că Guvernul elaborează politici menite să dezvolte economia țării, astfel ca cetățeni Republicii Moldova să își găsească viitorul acasă, alături de familii.
Centrul Multifuncțional Orhei este amplasat pe str. Vasile Lupu nr.47. Edificiul a fost construit integral de către Agenția Servicii Publice. 30 de angajați ai Instituției vor deservi cetățenii, într-un spațiu modern, după principiul ghișeul unic. În cadrul oficiului, vor fi prestate peste 1000 de servicii publice. Acestea vizează documentarea și evidența populației, starea civilă, înregistrarea și licențierea unităților de drept, înregistrarea și evaluarea bunurilor imobile, precum și alte servicii din domeniile de competență ale Agenției. La fel ca în celelalte centre, în oficiu a fost instalat sistemul automatizat „rând electronic”.
Apropo, surse citată menţionează că pentru toate centrele multifuncționale ale ASP este disponibilă programarea prealabilă. Cetățenii se pot înscrie on-line pe pagina oficială a Agenţiei www.asp.gov.md sau telefonic la numerele 14 909 și (+373 22) 25-70-70.

Sursa:asp.gov.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker