Evenimente

Cursuri de instruire pentru tinerii antreprenori la Orhei

Un curs de instruire în cadrul Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET), susținut de Consiliul Raional Orhei și Camera de Comerț și Industrie, la care au participat 28 de tineri din localitățile raionului, s-a încheiat cu succes. Cursul a durat două săptămâni.

La festivitatea de înmânare a certificatelor, Tudor Golub, președintele raionului Orhei, le-a spus absolvenţilor:

„Una din prioritățile Consiliului Raional este susținerea și promovarea tinerilor în diferite domenii. Împreună se reușesc lucruri frumoase, dar voi nu uitați că oportunitățile vin, dar nu așteaptă”.

Liuba Bradu, specialistă în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii la Consiliul Raional Orhei a declarat pentru “C”, că tinerii au fost consultați și instruiți în mai multe domenii:

”Participanţii la cursuri au fost instruiți cum să înregistreze o afacere, să planifice activităţile, au căpătat cunoştinţe elementare în domeniul legislaţiei, managementului financiar, evidenţei contabile, etc. O parte din cursanţi au deja afaceri, alţii sunt la început de cale”, a menționat dna Bradu.

Gheorghe Pânzari, în vârstă de 25 de ani, ne-a spus că lansează o afacere la Biești:

”Ne vom ocupa cu prelucrarea fructelor și legumelor. Instruirile au fost la țanc, fiindcă, dacă ai cunoștințele necesare, mai ușor te orientezi în noianul de probleme care apar în procesul activităţii. Mi-au fost de folos”, a remarcat tânărul antreprenor.

Tudor Morari, un alt tânăr cursant, a scris pe reţelele de socializare un mesaj foarte emoţionant: „O onoare deosebită, să merg spre alte limite, alături de reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Orhei, în frunte cu Vitalie Colun. Acum sunt mult mai capabil şi cu noi planuri frumoase, voi merge cu îndrăzneală să dezvolt acest oraş frumos. Sunt mândru, că avem susţinere la fel şi din partea Consiliului Raional Orhei. Tinerii vor deveni, cu siguranţă, mai bine în ţara lor. Să devenim parte de schimbare! Să ne trăiască Ţara!!!”

În imagine: Tudor Golub, preşedintele raionului Orhei (în stânga) şi  Vitalie Colun, şeful filialei Orhei a Camerei de Comerţ şi Industrie, îi înmânează certificatul de absolvire a cursurilor tânărului Tudor Morari din Orhei. Foto or.md

 

Ion Cernei            

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker