EvenimenteTelenești

Ore informative cu adolescenţii în raionul Telenești   

În luna decembrie angajații Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor au desfăşurat mai multe ore informative în instituțiile de învățământ din raionul Telenești, una dintre care a avut loc la Școala Profesional–Tehnică din oraş.

Despre HIV/ SIDA a vorbit în faţa a peste 80 de adolescenţi dna Aliona Tăietu, medică infecționistă, despre infecțiile sexual-transmisibile – dl dr. Ion Iacobeț, iar dna Tamara Cantaragiu, șefa Centrului – despre debutul timpuriu al vieții sexuale neprotejate, despre pericolul sarcinilor nedorite și metodele de contracepție.

Dna Cantaragiu a relatat că au deja mai mulți ani de activitate în cadrul Centrului și fiecare întâlnire le adaugă experiență în contactul cu tinerii şi adolescenţii, mai ales cei din familiile de risc. „Putem spune că am reușit să evităm mai multe cazuri nedorite, să diminuăm incidența cazurilor de HIV / SIDA, dar asta se datorează şi muncii profilactice zilnice. Colaborăm cu medicina primară, biblioteca publică raională, asistența socială, cu centrul de plasament ”Aproape de tine” și Casa de tutelă din Telenești. Dacă după asemenea activități la Centru vine sau telefonează măcar un tânăr, înseamnă că munca noastră nu a fost în van”,- a spus doctora.

Maria Furdui, directoarea Bibliotecii Publice Raionale ”Vasile Alecsandri” din Telenești a menționat că Centrul  de Sănătate Prietenos Tinerilor este partenerul de nădejde al instituției: ”Avem ce învăța de la angajații Centrului or, nu este mai complicată activitate decât a ne apropia tinerii și adolescenții cu problemele lor şi a-i înţelege. Ei adresează întrebări, discută cu specialiștii”, a  remarcat dna Furdui.

Ion Cernei 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker