SocialȘoldănești

Degradare demografică

   În ianuarie – septembrie 2018, în raionul Şoldăneşti natalitatea a scăzut cu 8,3%, numărul căsătoriilor – cu 7,7%, iar a divorţurilor a crescut cu 22%, se menţionează într-o notă informativă semnată de Galina Nani, şefa Secţiei Economie a Consiliului Raional Şoldăneşti.

Aceeaşi sursă mai menţionează că salariul mediu al unui angajat din raion în trimestrul III a constituit 4415,2 lei, mai mare cu 10,9% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, dar cu 32,1 la sută mai mic decât media pe ţară.

Pe parcursul a nouă luni, la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă din teritoriu au fost înregistraţi 592 de şomeri. În perioada de referinţă în raion au fost investiţi 34891,9 mii lei, cu 32,5% mai mult faţă de ianuarie-septembrie 2017. Din acestea, 76,5 % constituie mijloacele financiare proprii, concretizează sursa citată.

Reporter “C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker