Evenimente

Alimentația sănătoasă, temă pentru o Zi a Ușilor Deschise la bibliotecă

Pentru vineri, 17 noiembrie,  colectivul Bibliotecii Publice  ”Vasile Alecsandri” din Teleneşti a anunţat o  Zi a Ușilor Deschise, unde angajatele își vor împărtăși exeperiența cu publicul larg în ce privește  alimentația sănătoasă. 

 

Maria Furdui, directoarea instituției a relatat pentru ”C” că, în cadrul unui proiect implementat la bibliotecă, a fost acumulată o experiență care trebuie împărtășită publicului larg, reprezentanților ONG-urile și APL:

”În urma proiectului respectiv ne-am ales cu o bucătărie modernă, dar şi cu un serviciu al bibliotecii, unde beneficiarii se pot informa cum să aleagă cele mai bune produse și să prepare mâncare sănătoasă. Aici copiii și tinerii învață bunele maniere la masă și descoperă tradițiile culinare. Ei vin la bibliotecă pentru a afla lucruri utile din varietatea metodelor de preparare a bucatelor și a face schimb de experiență”, a relatat dna Furdui.

Contactată de noi, dna Ana Maria Veveriță, coordonatoarea Programului Bunelor Practici  la IDIS ”Viitorul” ne-a relatat că proiectul în cauză este finanțat de către Consiliul Europei:

”Am fost impresionați de originalitatea proiectului respectiv. Scopul acestuia este dezvoltarea deprinderilor de alimentație sănătoasă la tineri, conștientizarea importanței alimentării echilibrate și responsabilitatea socială pentru adoptarea modului sănătos de viață în comunitate”, a remarcat dna Veveriță.

Vadim Lelic, primarul oraşului Telenești, salută proiectul bibliotecii:

”De fapt un asemenea proiect schimbă mentalitatea comunității vs. de alimentația corectă și modul sănătos de viață. Personal particip la aceste activități și chiar le-am recomandat angajaților noștri”, a menționat edilul.

În imagine: ”Biblioteca bucutăriei” are priză nu doar la adolescentele-viitoare gospodine, dar şi la tineri.

Ion Cernei                                                    

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker