EconomieȘoldănești

Principalele venituri ale raionului Şoldăneşti sunt transferurile din bugetul de stat

În şedinţa ordinară din 06 decembrie c. Consiliul Raional Şoldăneşti a examinat 18 chestiuni, inclusiv 3 cu caracter financiar. După examinarea proiectului bugetului raional pentru a. 2019, Consiliul a adoptat decizia respectivă prin care a fost stabilit bugetul raional pe anul 2019 la venituri în sumă de 100699,3 mii lei, inclusiv 96761,2 mii lei transferuri din bugetul de stat, iar la cheltuieli – în sumă de 99109,5 mii lei.

 

1,39 mln lei alocaţi anul acesta pentru construcţia gazoductului de presiune înaltă Salcia – Climăuţii de Jos – Vadul-Raşcov şi 90 de mii preconzate pentru organizarea activităţilor sportive, care nu au fost utilizaţi, Consiliul i-a trecut înapoi la contul său. Totodată au fost alocaţi 993,7 mii lei pentru diverse cheltuieli.

Cele mai mari sume urmează să ajungă la o parte din instituţiile de învăţământ din teritoriu, fiiind destinate pentru remunerarea muncii pedagogilor şi lucrătorilor tehnici. Astfel Gimnaziul Sămăşcani va beneficia de aproape 210 mii lei, Gimnaziul Pohoarna – de 87 mii,  Gimnaziul Poiana – de 58 mii lei etc.

Câteva sute de mii de lei au fost alocaţi în calitate de contribuţii pentru mai multe proiecte de construcţie şi reparaţie a obiectivelor de menire socială din satele raionului, dar şi pentru ajutoare materiale veteranilor, poliţiştilor, pentru tratamentul medical al unor cetăţeni.

Consiliul l-a reconfirmat pe Veaceslav Palii în funcţia de director al Spitalului raional Şoldăneşti, printr-o decizie a transferat 25 de tablete şi 25 de huse pentru acestea instituţiilor de învăţământ din raion pentru implementarea eficientă a modulului „Educaţie digitală” şi a aprobat condiţiile de desfăşurare a Concursurilor raionale “Pedagogul anului” şi „Cei mai dotaţi elevi din instituţiile de învăţământ preuniversitar din raionul Şoldăneşti în anul de studii 2018-2019”.

 Reporter „C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker