EconomieȘoldănești

Principalele venituri ale raionului Şoldăneşti sunt transferurile din bugetul de stat

În şedinţa ordinară din 06 decembrie c. Consiliul Raional Şoldăneşti a examinat 18 chestiuni, inclusiv 3 cu caracter financiar. După examinarea proiectului bugetului raional pentru a. 2019, Consiliul a adoptat decizia respectivă prin care a fost stabilit bugetul raional pe anul 2019 la venituri în sumă de 100699,3 mii lei, inclusiv 96761,2 mii lei transferuri din bugetul de stat, iar la cheltuieli – în sumă de 99109,5 mii lei.

 

1,39 mln lei alocaţi anul acesta pentru construcţia gazoductului de presiune înaltă Salcia – Climăuţii de Jos – Vadul-Raşcov şi 90 de mii preconzate pentru organizarea activităţilor sportive, care nu au fost utilizaţi, Consiliul i-a trecut înapoi la contul său. Totodată au fost alocaţi 993,7 mii lei pentru diverse cheltuieli.

Cele mai mari sume urmează să ajungă la o parte din instituţiile de învăţământ din teritoriu, fiiind destinate pentru remunerarea muncii pedagogilor şi lucrătorilor tehnici. Astfel Gimnaziul Sămăşcani va beneficia de aproape 210 mii lei, Gimnaziul Pohoarna – de 87 mii,  Gimnaziul Poiana – de 58 mii lei etc.

Câteva sute de mii de lei au fost alocaţi în calitate de contribuţii pentru mai multe proiecte de construcţie şi reparaţie a obiectivelor de menire socială din satele raionului, dar şi pentru ajutoare materiale veteranilor, poliţiştilor, pentru tratamentul medical al unor cetăţeni.

Consiliul l-a reconfirmat pe Veaceslav Palii în funcţia de director al Spitalului raional Şoldăneşti, printr-o decizie a transferat 25 de tablete şi 25 de huse pentru acestea instituţiilor de învăţământ din raion pentru implementarea eficientă a modulului „Educaţie digitală” şi a aprobat condiţiile de desfăşurare a Concursurilor raionale “Pedagogul anului” şi „Cei mai dotaţi elevi din instituţiile de învăţământ preuniversitar din raionul Şoldăneşti în anul de studii 2018-2019”.

 Reporter „C”

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close