ApropoEvenimente

Prietenii adevăraţi la nevoie se cunosc  

Iacob Cazacu-Istrati a transmis din Canada bani pentru a abona la CUVÂNTUL mai multe familii de la baştină.

 

Pe 29 noiembrie 2018 s-au împlinit 23 de ani de la înregistrarea oficială a Publicaţiei Periodice CUVÂNTUL SRL – primul săptămânal regional neangajat faţă de autorităţi şi formaţiunile politice din Republica Moldova şi care pe parcursul anilor, indiferent de culoarea politică a guvernărilor, a rămas fidel statutului, principiilor şi locului său pe piaţa mediatică.

CUVÂNTUL a trecut, probabil, toate cumpenele posibile unei publicaţii de acest gen din Republica Moldova. Controale, procese judiciare, intimidări, ameninţări de tot soiul. Şi a rezistat. Pentru că a avut un contingent solid de cititori fideli, dar şi mulţi prieteni care l-au ajutat să înnoiască permanent acest contingent.

În ultimii doi ani CUVÂNTUL trece printr-o nouă, poate cea mai complicată criză. Cauza principală – majorarea considerabilă a preţurilor la hârtie şi serviciile poligrafice şi reducerea drastică a volumului publicităţii, una din sursele principale de venituri ale redacţiei. Anume publicitatea ne-a permis pe parcursul anilor să menţinem pentru cititori tariful de abonare/vânzare a ziarului la nivelul de 50-60 % din preţul real de cost al lui. Dar în anul trecut venitul redacţiei de la publicitate s-a redus aproape în jumătate, în anul curent situaţia s-a înrăutăţit şi mai mult. Pentru că pe de o parte economia noastră nu prea are la ce face reclamă, iar pe de alta – piaţa de publicitate a fost monopolizată de oligarhii de la guvernare şi serveşte doar anumite surse mass-media.

În această situaţie susţinerea dezinteresată a CUVÂNTUL-ui din partea unor personalităţi ca medica emerită Nadejda Brânzan, producătorii agricoli Andrei Gârlea, Boris Răileanu ş.a., publicistul şi scriitorul Iacob Cazacu-Istrati este deosebit de actuală şi preţioasă.

Dna Brânzan, de exemplu, pe lângă multe alte acţiuni de binefacere, pe care le practică la nivel de republican şi local, în ultimii ani abonează pe cont propriu la CUVÂNTUL câte 7-10 prieteni, colegi din Rezina.

Andrei Gârlea, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, îşi bucură angajaţii cu câte un abonament la săptămânalul CUVÂNTUL, asigurându-i astfel cu o sursă permanentă şi credibilă de informaţii pentru familiile lor.

Directorul Consiliului Mondial Român – Canada, Iacob Cazacu-Istrati, corespondent special al CUVÂNTUL-ui, originar din Vadul Leca, Teleneşti, urmăreşte permanent cu mare interes viaţa şi evenimentele din regiunea Orhei pe pagina electronică  www. cuvintul.md şi în ajunul Centenarului Marii Uniri a decis să aboneze la CUVÂNTUL pentru 2019 consilierii locali din comuna Sărătenii Vechi, Teleneşti şi  încă câţiva activişti care primii în raionul Teleneşti au semnat declaraţia simbolică de unire a comunei natale cu România.

Prietenul ziarului Ion Ghilaşcu din Cotiujenii Mari, în ziua de 29 noiembrie c., a convins 10 consăteni să aboneze CUVÂNTUL pentru 2019. Şirul acestor exemple poate fi continuat.

Gestul fiecăruia dintre dumnealor este în primul rând un frumos cadou pentru familiile care au beneficiat de aceste abonamente şi care, în fiecare vineri, vor aştepta să le aducă poştaşul 12 pagini de ştiri proaspete, materiale despre ce s-a întâmplat în regiunea Orhei şi în ţară şi ce-i priveşte şi pe ei.

Noi suntem profund recunoscători şi mulţumim din suflet tuturor pentru apreciere şi susţinere şi vă asigurăm, stimaţi prieteni, că atât cât suntem necesari, vom rămâne la datorie.

Tudor Iaşcenco

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker