Politic

CRJM: Justiţie selectivă în dosarele lui Vlad Filat, Veaceslav Platon şi Ilan Șor

 Dosarele lui Vlad Filat, Veaceslav Platon şi Ilan Șor au fost judecate diferit, susţin experții de la Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), care vorbesc despre o justiţie selectivă, informează PROTV Chișinău.

Fostul premier Vlad Filat (în dreapta) a fost condamnat definitiv la închisoare după 13 luni de la reţinerea sa, iar omul de afaceri Veaceslav Platon (în stânga) – după 17 luni.  Deşi au trecut  deja aproape 2,5 ani de când a fost pornit dosarul lui Ilan Șor, acesta se află încă în  libertate, pentru că nu există o decizie a instanţei de apel.

Ion Guzun, consilier juridic al CRJM, atrage atenția că magistraţii nici nu îi lăsau pe Filat şi Platon să comunice cu mass-media, pe când Șor chiar a plecat peste hotare. Diferite au fost şi condiţiile de detenţie. “Filat şi Platon au fost ţinuţi în condiţii proaste în Penitenciarul nr.13, iar Şor a beneficiat de un tratament mai bun – a stat puţin timp în izolatorul de detenţie şi în arest la domiciliu”.

Juriştii de la CRJM au comparat cele trei dosare şi vorbesc despre o justiţie selectivă. În acelaşi timp, reprezentanţii Procuraturii Anticorupţie susţin că termenul de soluţionare a unei cauze penale depinde de complexitatea cazului, comportamentul participanţilor la proces şi conduita organului de urmărire penală, iar fiecare dosar trebuie privit individual.

Veaceslav Platon şi Ilan Șor sunt vizaţi în furtul miliardului şi sunt acuzaţi de escrocherie şi spălare de bani. Vlad Filat  a fost  acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă și a ajuns după gratii în urma unui autodenunţ al lui Ilan Șor.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker