Evenimente

”Laboratoare” de preparare a drogurilor în satele raionului Telenești

În rezultatul unor percheziții efectuate de Poliția Telenești în gospodării din satele Leușeni, Brânzenii Noi, Brânzenii Vechi şi Inești au fost depistate cantități de masă vegetală verde și uscată asemănătoare cu marijuana (cânepa), acestea fiind ridicate, cât și utilaj pentru prepararea drogurilor.

În urma acestor acțiuni au fost deschise patru dosare penale, ne-a relatat inspectorul principal Andrei Ciobanu, șef–adjunct al Secției Investigare Infracțiuni a IP Teleneşti.

Dl Ciobanu a precizat că anul trecut poliția a trimis în judecată  dosarele a patru tineri implicați în prepararea şi consumul substanțelor narcotice.    

Nicolae Podobinschi, medic-narcolog în raionul Telenești a menţionat pentru „C”, că fenomenul preparării și consumului de droguri este unul sporadic, dar care se înregistrează în toată țara:

”Marijuana este drogul cel mai lesne de obţinut şi preparat, ceea ce îi face pe unii tineri să procedeze la această aventură, care ulterior generează  tragedii pentru ei și familiile lor. Iată de ce atenţionăm părinții,  profesorii, rudele tinerilor să nu fie indiferenți faţă de acest fenomen. Dacă alcoolismul poate fi tratat ceva mai lesne, apoi procesul de depăşire a narcomaniei este foarte dificil”, a spus dl Podobinschi.

Ion Cernei                                                   

               

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker