EvenimenteȘtiri

Din 14 decembrie,soferii raman fara permis!

Din 14 decembrie, șoferi prinşi băuţi la volan riscă să rămână fără permis de conducere!

Conform unei legi publicate recent în Monitorul Oficiale al R.Moldova, conducătorilor auto care vor fi depistati la volan în stare de ebrietate li se va ridica permisul de conducere, nu se va elibera un permis provizoriu, adică șoferul va rămâne suspendat până la decizia finală a instanței de judecată, mașina va fi ridicată și transportată la o parcare special, şoferul va trebui să achite 250 lei pentru transportare și încă 50 de lei pentru fiecare oră de parcare, în funcție de gravitate, va exista și riscul de anulare a permisului de conducere, relatează http://www.autoexpert.md.
Potrivit sursei citate, şoferii cărora li se va anula complet permisul de conducere, vor putea obține unul nou abia după 4 ani de la senința definitivă. Și nu oricum, ci doar după ce vor susține examenul repetat: proba teoretică și practică. Din nou, examenul va putea fi susținut numai după ce șoferul cu pricina va finisa un curs de instruire anti-alcool, cu o durată de 20 de ore și un cost de 4000 de lei!
Toate astea, pe lângă amenda usturătoare, cuprinsă între 17.500 lei la 25.000 de mii de lei. Dacă aceeași faptă a fost soldată și cu cauzarea din imprudență a leziunilor corporale medii, pedeapsa cu amenda crește până la 50 de mii de lei sau închisoare de până la 4 ani.

Sursa: autoexpert.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker