Social

Doar două persoane judecate în 2016 pentru corupţie au fost condamnate la închisoare

Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a făcut publică o statistică a cazurilor de corupţie care au ajuns pe masa magistraţilor anul trecut, relatează radioorhei.info cu referire la Mesager. Potrivit CSJ, în 2016, instanţele de fond au examinat 50 de cauze penale iniţiate pentru acte de corupţie.

Din numărul total al cauzelor penale, 43 au fost inițiate pentru trafic de influenţă, 22 – pentru corupere pasivă, 15 – pentru abuz de putere sau de serviciu. În alte 16 situaţii, cauzele penale au fost intentate pentru corupere activă şi doar o singură cauză a fost inițiată pentru luare de mită.

Astfel, din totalul persoanelor care au fost judecate pentru acte de corupţie doar două persoane au fost condamnate la închisoare, dintre care uneia i-a fost aplicată şi o amendă. Alte 22 de persoane au primit o pedeapsă cu suspendare.

În celelalte cazuri, instanţele au decis aplicarea amenzilor, dar şi a pedepselor complementare. În două cazuri magistraţii au decis încetarea procesului penal.

Foto simbol. Sursa: libertatea.ro

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker