Politic

În politicianul Ilan Șor au încredere 1% din respondenții unui sondaj

La sfârşitul săptămânii trecute Institutul Republican Internaţional din SUA a dat publicității rezultatele unui ssondaj de opinie. Studiul măsoară popularitatea partidelor moldovene, dar și atitudinea populaţiei față de politicieni. În rândul acestora a fost inclus și primarul de Orhei, Ilan Șor, care, potrivit sondajului, se bucură de încrederea a 1% din respondenți. La polul opus se situează Igor Dodon, Maia Sandu și Andrei Năstase, în care au încredere 26%, 15% și respectiv 6% din cei chestionați, relatează radioorhei.info.

Au o părere favorabilă despre Ilan Șor 19% din respondenți, 11% nu au auzit de el, iar 64% au o părere nefavorabilă. În această categorie, Șor se situează imediat sub primarul de Bălți, Renato Usatâi, despre care au părere favorabilă 22%, dar îl depășește pe liderul PD, Vlad Plahotniuc, despre care au o părere favorabilă 16% din cei chestionați.

De mai bine de un an, Șor conduce fostul partid Ravnopravie, care a fost redenumit Partidul Şor, însă nu figurează în sondaj, care arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSRM ar obține 30% din voturi, PAS – 21%, PDM – 8%, PPDA și PCRM – câte 4%.

Cât priveşte topul politicienilor în care au încredere cei care au fost chestionaţi, situaţia se prezintă după cum vedeţi în graficul alăturat.

Sondajul finanțat de o agenție a guvernului american și dat publicității de Institutul Internațional Republican a fost efectuat la sfârșitul lunii septembrie și prima parte a lunii octombrie c.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker