EvenimenteOrhei

La Orhei, unele taxe se prevede a fi majorate cu până la 750%

În anul 2019, o categorie de comercianţi din municipiul Orhei ar putea plăti o taxă locală majorată cu 750%. O astfel de majorare este proiectată pentru cei care se ocupă de vânzarea articolelor de tutun şi alcool. În cazul în care comerciantul vinde doar tutun, majorarea va constitui ceva mai puţin – 500%, iar dacă vinde doar alcool – 250%, relatează radioorhei.info.

Cotele de majorare a taxelor locale au fost publicate pe pagina web a Primăriei Orhei, în una din anexele la proiectul Deciziei care a fost pregătită pentru şedinţa extraordinară a Consiliului municipal de vineri, 23 noiembrie.

Amintim că, la propunerea primarului Ilan Șor, aceleași taxe au săltat cu sute de procente şi cu un an în urmă. Atunci, majorările au fost precedate de declaraţii că, în rezultat, bugetul va primi mai multe venituri și va fi combătută răspândirea alcoolismului și tabagismului. În același timp, însă, întreprinderea „Achiziţii, Comerţ şi Pieţe”, care este subordonată municipalităţii, a primit undă verde pentru comercializarea produselor de tutun în magazine specializate.

Potrivit proiectului pentru anul 2019, sunt preconizate şi alte majorări ale taxelor locale. Astfel, unităţile de comerţ şi prestări servicii care sunt situate pe mai bine de 20 de străzi din cartierul Centru, ar urma să plătească municipalităţii cu 40% mai mult, cele din centrele altor cartiere din Orhei – cu 20% mai mult, iar pentru comerţul în regim non-stop – taxa va creşte cu 50%.

 

Foto simbol. Sursa: stiri.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker