Evenimente

Obligația de a nu părăsi țara ar putea fi dispusă pe un termen de cel mult 12 luni cumulative

 Obligația de a nu părăsi țara sau localitatea ar putea fi dispusă pe un termen de cel mult 12 luni cumulative învinuitului de săvârșirea unei infracțiuni ușoare și grave pentru care legea prevede pedeapsa cu închisoare pe un termen de cel mult 12 ani.

Noile prevederi se conțin în pro-iectul de modificare a Codului de procedură penală. Inițiativa a fost examinată de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului, care o va propune plenului Legislativului pentru aprobare.

Totodată, respectivele măsuri preventive ar putea fi dispuse și pe un termen de cel mult 24 de luni cumulative învinuitului de săvârșirea unei infracțiuni de o gravitate sporită pentru care legea prevede pedeapsa cu închisoarea pe un termen mai mare de 12 ani.

În cazul bănuiților, durata maximă pentru care poate fi dispusă obligația de a nu părăsi țara și localitatea nu poate depăși termenul maxim de a avea calitatea de bănuit. Potrivit Codului de procedură penală, acest termen nu poate depăși 3 luni sau 6 luni în condiția prelungirii termenului de menținere a calității de bănuit de către procurorul general sau adjuncții lor.

Respectivul proiect de lege a fost elaborat în vederea executării Hotărârii Curții Constituționale, care a constatat neconstituționalitatea omisiunii de a reglementa durata maximă pentru care poate fi dispusă măsura preventivă ”obligația de a nu părăsi țara”.

 

Foto simbol. Sursa: moldova.org

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker