Știri

Ca să beneficieze de amnistia migrațională, moldovenii stabiliți în Rusia trebuie să vină acasă de alegeri

Ca să poată beneficia de amnistia migrațională anunțată de președintele Igor Dodon, moldovenii stabiliți în Rusia trebuie să vină acasă de alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Mai exact, aceștia trebuie să părăsească teritoriul Federației Ruse nu mai târziu de 1 februarie 2019. Vor putea merge înapoi nu mai devreme de 15 martie 2019, potrivit unei postări pe Facebook a șefului statului, comentată de agora.md.

Începând cu luna ianuarie 2019, Federația Rusă ar urma să dea startul unei noi etape de amnistie pentru migranții moldoveni. Despre asta a anunțat șeful statului, Igor Dodon, care a spus că aproximativ 180 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care muncesc în Rusia ar urma să beneficieze de această inițiativă.

Mai exact, moldovenii care au încălcat unele prevederi din legislația migrațională rusă vor avea posibilitatea să scape de sancțiunile impuse în acest sens. Este vorba des-pre articolele 26 și 27 din Legea federală nr. 114. Acestea prevăd, de exemplu, interdicția de intrare în Rusia dacă au fost oferite conștient informații false despre persoana sa ori scopul vizitei în Federația Rusă, dacă au fost prezentate acte false sau dacă nu s-a respectat termenul de ședere prevăzut de legislația rusă.

Președintele a mai anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că în următoarele 10-15 zile Federația Rusă urmează să elaboreze și să anunțe mecanismul de amnistiere.

 

Poză simbol / Foto: travelntourworld.wordpress.com

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close