Politic

Salarii şi pensii majorate, ajutoare în preajma alegerilor

Salariile angajaților Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” vor crește cu 35-100% chiar din decembrie 2018.

 

Această declarație a fost făcută de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, după ședința de marţi a formațiunii, relatează unimedia.info. Astfel, circa 4800 de poștași urmează să primească salarii majorate. Totodată, poștașii vor trebui să ducă gratuit pensiile acasă celor care vor solicita acest lucru.

În aceeaşi şedinţă s-a decis că bătrânii care au pensii mai mici de 2000 de lei, în luna decembrie c. vor primi un ajutor de sărbători în mărime de 600 de lei, menţionează sursa citată, concretizând că de acest ajutor vor beneficia peste 500 de mii de pensionari, iar banii vor ajunge la ei în a doua jumătate a lunii decembrie.

Amintim că, de la 1 ianuarie 2019, vârstnicii care primesc pensii mai mici de 1589 de lei, minimul de existență pentru această categorie de cetățeni, vor avea parte de o majorare de 10 la sută a pensiilor, care va fi aplicată sup-limentar la indexarea anuală.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker