Politic

Plahotniuc: Au fost făcute modificările necesare pentru a putea organiza referendumul în aceeași zi cu alegerile parlamentare. Litvinenco: Nu există nicio modificare

Vlad Plahotniuc a declarat la briefingul PD de marţi că au fost făcute modificările legislative pentru a putea organiza un referendum în ziua alegerilor parlamentare.

Referendumul ar veni să consulte cetățenii privind reducerea numărului de deputați de la 101 la 61 și posibilitatea ca cetățenii să poată retrage mandatele acelor deputați de activitatea cărora nu sunt mulțumiți.

Juristul Sergiu Litvinenco, membru PAS însă a afirmat, citat de unimedia.info, că nici o modificare legislativă în acest sens nu a fost făcută.

„Chiar dacă ei modifică (în cele 3 zile în care Parlamentul actual mai poate vota legi organice) Codul electoral, acest referendum ar contraveni atât considerentelor exprimate de către Curtea Constituțională în Avizul nr. 1 din 22.09.2014, cât și standardelor Comisiei de la Veneția”, a scris Sergiu Litvinenco.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker