Evenimente

Schemă de contrabandă cu mărfuri transportate peste râul Nistru

Procurorii oficiului ”Nord” al PCCOCS în comun cu ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, au efectuat o serie de percheziții la mai multe puncte comerciale din zona de nord a țării. Descinderile au loc unui în cadrul unui dosar penal intentat pentru contrabandă cu mărfuri introduse ilegal în țară prin perimetrul verde al frontierei, se menţioneaază într-un comunicat al PCCOCS.

      

Sursa citată precizează că documentările pe acest caz au început în luna august curent. Conform materialelor anchetei,  suspecții procurau mărfurile de la piața ”KM 7” din or. Odessa și le introduceau în țară cu ajutorul unei bărci.

Patru membri ai grupării au fost reținuți în flagrant sâmbătă noaptea, în momentul depozitării unor loturi de mărfuri într-un garaj din orașul Rezina. Inițial, aceștia au refuzat să se conformeze cerințelor legale și s-au baricadat în încăpere, fiind necesară forțarea ușii de acces.

După pătrunderea grupei de intervenție în depozitul improvizat, au fost depistate mai multe loturi de articole vestimentare și de încălțăminte, în asortiment, fără acte de proveniență. Valoarea acestora a fost estimată la peste un milion de lei.
Imediat după realizarea flagrantului, procurorii PCCOCS, în comun cu ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, au demarat o serie de percheziții la domiciliile persoanelor reținute, precum și la mai multe puncte comerciale din regiunea de nord a țării.

În total, au fost efectuate 58 de percheziții, în rezultatul cărora urmează a  fi reținute mărfurile introduse prin contrabandă, precum și alte persoane cu tangență la acest caz. Sunt vizate atât persoanele care organizau introducerea clandestină a bunurilor, cât și comercianții care le vindeau.

Până în acest moment, valoarea mărfurilor depistate în cadrul perchezițiilor depășește suma de 1,5 milioane de lei.

Cei trei suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore. În caz de condamnare, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani.

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close