CulturaRezina

Cu Premiul Mare de la Concursul naţional al interpreţilor cântecului folcloric „Tamara Ciobanu”

Angela Laur, angajată la Palatul de cultură din Rezina s-a întors de la r Concursul naţional al interpreţilor cântecului folcloric, ediția a XIV-a, cu Premiul Mare.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Muzicienilor din Moldova în parteneriat cu Ministerul Culturii, Educaţiei şi Cercetării, Centrul de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Filarmonica Naţională „S. Lunchevici” şi alte instituţii de cultură.

Potrivit preşedintelui Uniunii Muzicienilor din Moldova, Aurelian Dănilă, la concurs au participat 54 de interpreţi, dintre care 40 la secţiunea copii şi 14 – la secţiunea maturi.

Câştigătorii au fost desemnaţi de către un juriu în frunte cu maestrul Petre Neamţu, director artistic şi prim-dirijor al Orchestrei de Muzică Populară „Folclor”. Concursanţii au fost repartizaţi în trei categorii, în dependenţă de vârstă şi profesionalism. În categoria amatori 31-60 de ani pe locul III s-a clasat Ana Lungu, din satul Pecişte, Rezina.

Concursul naţional al interpreţilor cântecului folcloric „Tamara Ciobanu” se desfăşoară din 1989 şi poartă numele reputatei interprete de operă şi muzică populară Tamara Ciobanu, care s-a născut în satul Berezlogi, judeţul Orhei şi s-a stins din viaţă la 23 octombrie 1990.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close