CulturaRezina

Cu Premiul Mare de la Concursul naţional al interpreţilor cântecului folcloric „Tamara Ciobanu”

Angela Laur, angajată la Palatul de cultură din Rezina s-a întors de la r Concursul naţional al interpreţilor cântecului folcloric, ediția a XIV-a, cu Premiul Mare.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Muzicienilor din Moldova în parteneriat cu Ministerul Culturii, Educaţiei şi Cercetării, Centrul de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Filarmonica Naţională „S. Lunchevici” şi alte instituţii de cultură.

Potrivit preşedintelui Uniunii Muzicienilor din Moldova, Aurelian Dănilă, la concurs au participat 54 de interpreţi, dintre care 40 la secţiunea copii şi 14 – la secţiunea maturi.

Câştigătorii au fost desemnaţi de către un juriu în frunte cu maestrul Petre Neamţu, director artistic şi prim-dirijor al Orchestrei de Muzică Populară „Folclor”. Concursanţii au fost repartizaţi în trei categorii, în dependenţă de vârstă şi profesionalism. În categoria amatori 31-60 de ani pe locul III s-a clasat Ana Lungu, din satul Pecişte, Rezina.

Concursul naţional al interpreţilor cântecului folcloric „Tamara Ciobanu” se desfăşoară din 1989 şi poartă numele reputatei interprete de operă şi muzică populară Tamara Ciobanu, care s-a născut în satul Berezlogi, judeţul Orhei şi s-a stins din viaţă la 23 octombrie 1990.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker