ApropoEvenimente

Groparii

Socialiștii au dat startul competiției între farisei, profitori și minciunoși.

Fără să aștepte luna și ziua, când va fi anunțată oficial demararea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, ei au scuipat în mod demonstrativ peste legislația în vigoare și au început să-și prezinte candidații în circumscripțiile uninominale.

Cu un tupeu caracteristic bandelor bolșevice, socialiștii au dat năvală peste populația oropsită s-o „fericească”, aducându-le o strânsură de indivizi ghiftuiți, roșii la înfățișare ca racii fierți, indivizi parașutați în mijlocul oamenilor necăjiți să-i prostească și să le smulgă votul pentru mandatul de deputat. Pare greu de crezut, dar chiar părintele lor – Vladimir Voronin— s-a revoltat pe obrăznicia ucenicilor săi și a cerut CEC-ului să oprească încălcarea flagrantă a Codului Electoral de către socialiști și de alte partide care s-au pornit cu pomenile și candidații prin republică, înainte de termenele stabilite de lege.

Deocamdată, instituțiile statului și justiția au luat apă în gură, dar devine cât se poate de clar că se apropie cea mai perfidă, abuzivă și murdară campanie electorală de la Independență încoace, din simplul motiv că în lupta pentru puterea politică au intrat clanuri mafiote foarte puternice și bogate, nu partide onorabile, care să respecte alegătorii, legislația, normele etice și bunul simț. Va trebui să rezistăm la batjocura organizată de șarlatani, bandiți, oligarhi și mercenari, va trebui să-i ajutăm pe cetățenii simpli să se orienteze în oceanul de minciuni și promisiuni goale și să nu aleagă în Parlament mârțoage de-ale lui Putin, Kozak sau Rogozin, ci politicieni responsabili și patrioți, care își asumă deschis drama și destinul Basarabiei și au în ei voință să facă dreptate acestui neam înstrăinat de națiunea și Țara sa. Iar după reîntregire, celelalte probleme le vom rezolva treptat Acasă, în familie, împreună cu tot neamul românesc.

Nu avem dreptul să confundăm alegerile parlamentare cu loteria sau horoscopul, nici să neglijăm sau să credem că toate sondajele sociologice sunt cumpărate și neadevărate. Ne place sau nu, dar, de câțiva ani, în topul preferințelor cetățenilor moldoveni se află partidul socialiștilor (PSRM), fenomen foarte grav, neluat în seamă de sociologi, de analiști, de mass-media și de societatea civilă. Totuși, se cere să nu închidem ochii în fața realităților care ne dezgustă, dacă dorim să protejăm organismul social de o boală cumplită.

Foarte puțini cetățeni conștientizează primejdia reală pe care o prezintă în viitor tumoarea canceroasă ascunsă sub numele de PSRM. Activitățile gălăgioase și populiste ale socialiștilor, amenințările teribiliste la adresa unioniștilor și finanțările obscure a la Bahamas nu sunt suficiente pentru a înțelege un partid marginal și extremist, care atinge în sondaje 30-35% și deține în Parlamentul actual 23 de mandate. Că socialiștii cu dodonul lor sunt parte a puterii, a oligarhiei și a sistemului corupt, e pe înțelesul multora. Dar, deocamdată, electoratul nu-i taxează, ei păstrându-și un contingent de susținători periculos de mare.

E o eroare inadmisibilă ca PSMR să fie ignorat, trecut cu vederea și desconsiderat. Aceasta e chiar tactica socialiștilor: să o facă pe proștii, pe circarii, ca lumea bună să nu-i ia în serios, iar ei, între timp, să folosească neatenția societății și avantajele democrației pentru a acapara, după președinție, puterea totală în R. Moldova. Istoria ne oferă lecții destule, când desconsiderarea grupurilor marginale și a indivizilor paranoici din fruntea lor a condus la preluarea puterii absolute și a născut monștri sângeroși. Nici vorbă, R. Moldova nu e Germania sau Rusia să dea lumii un fuhrer descreierat sau pe cel mai odios criminal, dar că petrecărețul de la Condrița, lovit în creștet de toiagul preakaghebistului Kiril, se vrea un Putinică ot Sadova, este prea vizibil, oricât de ridicol ar arăta.

Haideți să căutăm împreună răspunsurile cele mai relevante la întrebarea de bază – de ce socialiștii și partidul lor reprezintă un pericol mortal pentru viitorul Republicii Moldova?

Să stabilim câteva puncte de reper, care ne-ar ajuta să ne apropiem de scopurile adevărate ale unei formațiuni angajate de Kremlin să câștige alegerile, să pună mâna pe putere și să  transforme R. Moldova într-o gubernie federală, într-o rezervație banditească de felul Transnistriei.

Partidul socialiștilor activează pe teritoriul R. Moldova, dar este un partid străin, un partid al Federației Ruse, parașutat în mijlocul mulțimilor sărăcite și îndoctrinate, un partid antinațional, mascat și diversionist, care beneficiază de spațiul democratic, înșeală cetățenii moldoveni, le fură voturile și țintește, după ocuparea Președinției, să ocupe Parlamentul, Guvernul, Procuratura, SIS-ul și toate celelalte instituții de bază ale statului. Partidul socialiștilor este o unealtă docilă, prin care Moscova experimentează în regiune scenarii pașnice de reocupare a coloniilor pierdute, instalând la guvernare, prin vot democratic, marionete fidele. Misiunea socialiștilor, foarte bine plătită, este să folosească puterea pentru a organiza un referendum de schimbare a Constituției, să elimine din Legea Supremă articolul 1, care stabilește clar că „R. Moldova este un stat unitar și indivizibil” și să-l transforme în „stat federativ”. Ceea ce ar însemna, mai popular, să distrugă statul unitar și să rupă teritoriul R. Moldova, cel puțin, în 3 părți.

Practic, federalizarea legalizează desprinderea juridică a Găgăuziei și a Transnistriei, cu tot cu pământurile de la Sud și de la Est, din trupul Moldovei. Lacrimile de crocodil ale lui Dodon și ale ciracilor săi după statalitate sunt o farsă pentru naivi, fiindcă ei, prin federalizare, devin adevărații gropari ai statului moldovenesc. La fel, prin ura lor patologică față de moldoveni și prin ațâțarea vrajbei interetnice, socialiștii creează condiții pentru o dictatură prezidențială, pentru confruntări între cetățeni, iar în caz de eșec la alegeri, ei pregătesc baricadele pentru ostilități deosebit de periculoase, pe care vor încerca să le direcționeze cam după scenariul ucrainean, cu vărsări de sânge, cu apariția „omuleților verzi și a pacificatorilor ruși” în zonele fierbinți.

Să ne înarmăm cu răbdare și argumente, să explicăm oamenilor adevăratele scopuri ale socialiștilor, să le spunem deschis alegătorilor că Dodon este plătit de Kremlin să federalizeze R. Moldova, iar fede-ralizarea înseamnă sfârșitul statalității moldovenești. Ei, socialiștii, sunt groparii R. Moldova. Ca să păstrăm întreagă moșia strămoșească, moșia Moldovei pe care ne-a lăsat-o Ștefan cel Mare s-o avem pe vecie, feriți-vă de vânzătorii de neam și de țară, feriți-vă de Iuda și nu le dați nici un vot fățarnicilor dodoniști, care au fost plătiți să îngroape statul unitar cu tot cu R. Moldova, care nu este a lor, ci, pentru totdeauna, a noastră.

Alecu Reniţă

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker