Economie

În loc să se ieftinească, gazul se scumpeşte

Majoritatea stațiilor de alimentare cu carburanți (PECO) au afișat la începutul acestei săptămâni prețuri mai mari la gazul petrolier lichefiat (GPL).

 

Scumpirile sunt în medie cu 40 de bani pentru un litru, adică cu circa 3,5%, iar preţul unui litru de gaz lichefiat a trecut de 11,5 lei şi a ajuns la 11,55 lei, notează mold-street.md.

Sursa citată menţionează că în ultimele două luni, pe piaţa internaţională petrolul s-a ieftinit cu 28%. Astfel, pe 20 noiembrie c., barilul de petrol marca Brent coborâse la cotaţia de 62,3 dolari, dar la benzinăriile din Moldova preţul la gazul lichefiat a crescut cu circa 13%.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) nu poate interveni la stabilirea și calcularea prețurilor la gazul petrolier. Asta după ce Parlamentul a modificat Legea produselor petroliere, prin care a stabilit că prețurile nu pot fi modificate mai frecvent de o dată la trei luni, precizează sursa citată.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker