EvenimenteMediuȘoldănești

Plantaţii verzi în locul gunoiștilor neuatorizate

La Răspopeni au ieşit la plantat pomi şi tineri, şi bătrâni, în frunte cu primarul localităţii (în stânga).

 

Cetățeni din mai multe localități din raionul Șoldănești au participat la înverzirea ținutului natal. Spre exemplu, la Răspopeni, la îndemnul administrației locale, oamenii au sădit sute de copaci și arbuști.

În mare parte, aceștia au fost plantaţi pe terenurile unde anterior erau gunoiști neautorizate. Nicolae Gonța, primarul de Răspopeni, dă asigurări că la primăvară vor extinde suprafețele plantate cu pomi.

După cum ne-a relatat Alexei Burlacu, primarul comunei Rogojeni, localnicii au amenajat parcul de odihnă, unde au plantat circa 100 de pomi.

Potrivit lui Leonid Paierele, șef al Inspecției ecologice Șoldănești, în prima jumătate a lunii noiembrie șoldăneștenii au plantat peste 30 de mii de copaci și arbuști. Materialul săditor a fost oferit de Fondul Ecologic Național.

Victor Sofroni

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker