SocialSTOP FALS

Locuitorii comunei Ţareuca au aflat mai multe despre cum să evite ştirile false şi tendenţioase

Vineri, 16 noiembrie, am avut o caldă întâlnire formală cu 32 de locuitori ai comunei Ţareuca, raionul Rezina, în cadrul campaniei împotriva informaţiilor false şi tendenţioase „STOP FALS!” desfăşurată de Asociaţia Presei Independente (API).

În sala încălzită a bibliotecii publice atmosfera a fost caldă, binevoitoare, audienţa – deschisă de a se informa cum să supravieţuiască prin hăţişurile mass-media. Sătenii sunt absolut conştienţi că nu toate ştirile pe care le citesc, le vizionează, le audiază ori le accesează pe internet sunt sută la sută adevărate, pot aduce zeci de exemple de surse de informare care manipulează cititorul / auditoriul pentru a-l determina să creadă ori să acţioneze într-un anumit fel. Întâlnirea noastră a urmărit scopul să le aducă la cunoştinţă criteriile în baza cărora vor putea lesne să-şi dea seama care sunt intenţiile reale ale autorilor şi cum să nu cadă în plasa surselor media minciunoase ori total false, să evite manipularea şi trollii, contribuind astfel la dezvoltarea capacității de a analiza critic informațiile.

După întâlnirea formală am mers prin sat și am distribuit ghiduri de supraviețuire prin hățișurile mass-media celor întâlniți. Astfel de ghiduri au primit şi fiecare participant la întâlnire, printre care erau inclusiv pedagogi, bibliotecare. Unii dintre pedagogi au solicitat prezentarea power point și filmulețul pentru a le putea folosi la orele lor. Deci, sperăm că întâlnirea de vineri va avea continuitate.

Elena Roman, colaboratoare „STOP FALS!”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker