SportTelenești

Finala a fost cu surprize 

Echipele din Crăsnăşeni şi Ineşti, într-o poză ca amintire împreună cu antrenorii, Igor Legaci, președinta raionului Teleneşti Diana Manoli, vicepreședintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal Ruslan Berzoi.

 

Duminica trecută a finalizat Campionatul raionului Teleneşti la fotbal, ediţia 2018, cel mai impresionant turneu sportiv al anului, care a demarat în luna mai curent și a întrunit 12 echipe. În finală s-au calificat echipa din Crăsnășeni (pe locul III), cea din Negureni (pe locul II),  iar campioană a devenit echipa ”Podis” din satul Ineşti.

După cum  ne-a informat Igor Legaci, președintele Asociaţiei raionale de fotbal Telenești, ieșirea în finală a echipelor din primăriile Crăsnășeni și Negureni a fost surprinzătoare pentru toți amatorii de fotbal din raion și vorbește despre faptul că în localitățile respective s-a schimbat atitudinea față de acest sport:

”În vara curentă la Negureni a fost construit un teren de minifotbal, desfăşurate și alte activități care au sporit pres-tigiul jocului. Şi iată că echipa a demonstrat performanțe. Echipa din Inești s-a clasat pe locul I după ce mai mult timp s-a aflat pe poziții secunde. Este o schimbare de atitudine care până la urmă îşi face efectul”- a  menționat președintele ARF.

Vasile Mărăndici, primarul de Crăsnășeni ne-a relatat că până nu demult satul nici n-a avut echipă:

”Inițiativa a venit din partea tinerilor din sat, iar primăria le-a asigurat condiții ca fotbalul să devină sport de masă în localitate. Am amenajat stadionul,  am procurat  echipamentul necesar, am găsit chiar posibilități de stimulare şi jocul a prins rădăcini. Astfel am dovedit că se poate și că modul sănătos de viață câștigă teren la Crăsnășeni, a menționat primarul.

După cum a precizat dl Legaci, echipele de fotbal se vor întâlni la meciuri şi pe timpul iernii:

„Săptămâna viitoare avem o ședință la ARF, unde trebuie să  elaborăm un plan de activități pentru perioada respectivă. Este dorinţa amatorilor de fotbal”.

Membrii echipelor care au participat în finala Campionatului au fost premiați cu diplome, cupe, medalii şi sume de bani.

Ion Cernei

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker