Politic

Ilan Șor trebuie să stea la pușcărie, opinează Pavel Filip. Totodată,  premierul are încredere în justiţia moldovenească

 Primarul de Orhei, Ilan Șor, trebuie să stea la pușcărie. Potrivit radioorhei.info, declarația a fost făcută de șeful cabinetului de miniștri, Pavel Filip, la postul de televiziune Pro TV Chișinău (în imagine). Totodată, premierul a spus că are încredere în instanțele de judecată și în procurori.

Pavel Filip a fost întrebat de ce Ilan Șor, care a fost condamnat la închisoare în dosarul furtului miliardului, a fost lăsat la libertate şi merge nestingherit şi în afara ţării. Premierul a răspuns că în calitate de cetăţean consideră că Şor trebuie să facă puşcărie, dar ca prim-ministru are încredere în procuratură şi instanțele de judecată.

Ilan Şor, care în cazul altor declaraţii de acest fel  reacţionează rapid şi dur cu antideclaraţii acide la adresa celor care susţin că el trebuie să stea la închisoare, de această dată a mai chibzuit la cele spuse de prim-ministrul Filip, ca până la urmă să-i replice: “Stimate cetățene Filip… Am rămas mai mult decât surprins și m-a întristat evaluarea pe care ați făcut-o despre mine, dar și de poziția Dvs. despre condamnarea “civică” fără apel… Înțeleg contextul în care ați făcut-o. Înțeleg presiunea exercitată asupra Dvs. de acea parte a societății care dorește “sânge”… Dar nu înțeleg și nu accept situația când unii cetățeni se pun mai presus de ceilalți, mai presus de lege, deasupra normelor democratice”, scrie Şor pe notă tupeistă.

Ilan Şor a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare pentru că a obținut de la Banca de Economii peste cinci miliarde de lei, pe care i-ar fi spălat ulterior prin firmele sale off-shore. Primarul de Orhei, care se declară nevinovat, se află în libertate până când se va pronunța Curtea de Apel Cahul.

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close