Politic

Ilan Șor trebuie să stea la pușcărie, opinează Pavel Filip. Totodată,  premierul are încredere în justiţia moldovenească

 Primarul de Orhei, Ilan Șor, trebuie să stea la pușcărie. Potrivit radioorhei.info, declarația a fost făcută de șeful cabinetului de miniștri, Pavel Filip, la postul de televiziune Pro TV Chișinău (în imagine). Totodată, premierul a spus că are încredere în instanțele de judecată și în procurori.

Pavel Filip a fost întrebat de ce Ilan Șor, care a fost condamnat la închisoare în dosarul furtului miliardului, a fost lăsat la libertate şi merge nestingherit şi în afara ţării. Premierul a răspuns că în calitate de cetăţean consideră că Şor trebuie să facă puşcărie, dar ca prim-ministru are încredere în procuratură şi instanțele de judecată.

Ilan Şor, care în cazul altor declaraţii de acest fel  reacţionează rapid şi dur cu antideclaraţii acide la adresa celor care susţin că el trebuie să stea la închisoare, de această dată a mai chibzuit la cele spuse de prim-ministrul Filip, ca până la urmă să-i replice: “Stimate cetățene Filip… Am rămas mai mult decât surprins și m-a întristat evaluarea pe care ați făcut-o despre mine, dar și de poziția Dvs. despre condamnarea “civică” fără apel… Înțeleg contextul în care ați făcut-o. Înțeleg presiunea exercitată asupra Dvs. de acea parte a societății care dorește „sânge”… Dar nu înțeleg și nu accept situația când unii cetățeni se pun mai presus de ceilalți, mai presus de lege, deasupra normelor democratice”, scrie Şor pe notă tupeistă.

Ilan Şor a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare pentru că a obținut de la Banca de Economii peste cinci miliarde de lei, pe care i-ar fi spălat ulterior prin firmele sale off-shore. Primarul de Orhei, care se declară nevinovat, se află în libertate până când se va pronunța Curtea de Apel Cahul.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker