Evenimente

Fără limba rusă în parlament?

Marţi, deputații liberali au înregistrat în Parlament un proiect de lege prin care propun ca deputații să cunoască obligatoriu limba română. Se propune Comisiei juridice numiri și imunități să elaboreze un mecanism prin intermediul căruia deputații vor putea fi verificați asupra faptului posedării limbii oficiale, precum și modificarea Regulamentului parlamentului prin excluderea instrumentului de traducere a documentelor de lucru ale Parlamentului în limba rusă.

Nu a întârziat replica deputatului rus Leonid Kalașnikov, șeful Comisiei pe problemele CSI, integrării euroasiatice și relațiile cu compatrioții din cadrul Dumei de Stat a Federației Ruse, care a declarat, potrivit agenţiei Ria Novosti, că inițiativa de a interzice limba rusă în activitatea Parlamentului Republicii Moldova ar putea conduce la „destrămarea țării”.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker