RezinaSocial

Ajută oamenii în etate să depăşească tristeţile

A mângâia pe cel întristat este una din cele șapte fapte bune pentru suflet. Spre regret, în prezent, mulți oameni sunt triști din diferite motive: starea materială grea, prețurile mari la produsele alimentare, servicii, medicamente. Cel mai mult suferă oamenii trecuți de 70 de ani – copiii foametei și ai războiului, care veneau la școală încalţaţi în opinci, cizme de gumă sau în cel mai bun caz, în așa numită ,,chirză”.

Asociația obștească ,,Speranța” din satul Cinișeuți, condusă de Ana Maznic, organizează diverse activități sociale de caritate. Astfel au fost colectate mijloace pentru deschiderea cantinei sociale, efectuate lucrări de amenajare a satului. Deosebit de utile sunt vizitele voluntarilor la domiciliul persoanelor în etate în cadrul activităţii „Casă caldă”. O asemenea vizită a avut loc recent în familia cuplului Parascovia şi Alexei Badan, care a marcat 60 de ani de viaţă conjugală. Dna Paraschiva a împlinit 82 ani, iar soţul ei, Alexei – 85. Voluntarii au fost întâmpinaţi cu lacrimi de fericire. La masa de sărbătoare au fost discuții, amintiri, cântece, poezii, glume. Omagiaţii au mulțumit din suflet consătenilor că nu sunt daţi uitării.

Un alt grup de voluntari a vizitat-o pe doamna Alexandra Chiaburu, fostă profesoară, care nu se poate deplasa. Ei au simţit cât de aşteptaţi sunt de către cei care nu pot ieși din ogradă, sau şi din casă, cât de mult  au nevoie aceşti oameni de comunicare, de alinare a tristeții. După cum ne-a asigurat dna Ana Maznic, membrii Asociației „Speranța” vor continua această practică.

Valentina Lujan

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker