Evenimente

Datoria de stat la finele anului 2019 este estimată la 62,8 miliarde de lei

Soldul datoriei de stat la situaţia din 31 decembrie 2019 este estimat la 62,8 miliarde de lei, relatează IPN cu referire la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul viitor, aprobat de Guvern. Cifra este în creștere cu 5,9 miliarde de lei față de valoarea planificată pentru finele anului curent.

Datoria de stat internă este estimată la 25,79 mlrd de lei, iar cea externă – 36,97 mlrd lei (echivalentul a 2105,5 milioane de dolari SUA). Ponderea datoriei de stat în PIB, la finele lui 2019, nu va depăși 30% sau cu 0,3 puncte procentuale mai mult decât valoarea prevăzută în bugetul anului curent.

Referitor la datoria de stat, în proiectul Legii bugetului pentru 2019 se mai precizează că soldul garanțiilor de stat externe va constitui la finele anului viitor zero lei, iar soldul garanţiilor de stat interne nu va depăși 1 mlrd lei.

Foto simbol. Sursa evzmd.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker