SocialȘoldănești

Susţinere financiară pentru copiii în situaţie de risc

Patru familii cu 14 copii în situaţie de risc din raionul Şoldăneşti au beneficiat în 10 luni ale a.c., prin Serviciul social de sprijin familial, de un ajutor financiar în mărime de 40 mii de lei.

După cum concretizează www.soldanesti.md, Serviciul respectiv funcţionează începând cu a. 2018 şi a fost fondat în cadrul Direcţiei Raionale Asistenţă Socială, Protecţia Familiei şi copilului în scopul susținerii dezvoltării capacităților familiei în creșterea și educația copilului prin consolidarea factorilor protectori din interiorul familiei și conectarea ei la resursele relevante din comunitate.

Prestația socială se acordă printr-o plată unică și/sau lunară pentru o perioadă determinată de timp, dar nu mai mare de 6 luni, familiilor care au la întreţinere copii beneficiare de sprijin familial secundar, care au nevoie de suport în asigurarea condițiilor minime pentru creșterea copilului și/sau încadrarea copilului în procesul educațional. Cuantumul ajutorului bănesc nu va depăși suma de 4000 lei/copil.

Sursa citată mai menţionează că în lunile august, septembrie și octombrie 2018, din Fondul de susținere a populației, precum și din donații, granturi și alte surse conform legislației, Comisia pentru protecția copilului aflat în dificultate din raionul Şoldăneşti a distribuit 356 970 lei la 20 de familii cu 66 de copii aflați în situație de risc și la 25 de copii cu statut de copil rămas fără îngrijire părintească aflați în Serviciul de Asistență Parentală Profesionistă.

Reporter “C”

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close