SocialȘoldănești

Susţinere financiară pentru copiii în situaţie de risc

Patru familii cu 14 copii în situaţie de risc din raionul Şoldăneşti au beneficiat în 10 luni ale a.c., prin Serviciul social de sprijin familial, de un ajutor financiar în mărime de 40 mii de lei.

După cum concretizează www.soldanesti.md, Serviciul respectiv funcţionează începând cu a. 2018 şi a fost fondat în cadrul Direcţiei Raionale Asistenţă Socială, Protecţia Familiei şi copilului în scopul susținerii dezvoltării capacităților familiei în creșterea și educația copilului prin consolidarea factorilor protectori din interiorul familiei și conectarea ei la resursele relevante din comunitate.

Prestația socială se acordă printr-o plată unică și/sau lunară pentru o perioadă determinată de timp, dar nu mai mare de 6 luni, familiilor care au la întreţinere copii beneficiare de sprijin familial secundar, care au nevoie de suport în asigurarea condițiilor minime pentru creșterea copilului și/sau încadrarea copilului în procesul educațional. Cuantumul ajutorului bănesc nu va depăși suma de 4000 lei/copil.

Sursa citată mai menţionează că în lunile august, septembrie și octombrie 2018, din Fondul de susținere a populației, precum și din donații, granturi și alte surse conform legislației, Comisia pentru protecția copilului aflat în dificultate din raionul Şoldăneşti a distribuit 356 970 lei la 20 de familii cu 66 de copii aflați în situație de risc și la 25 de copii cu statut de copil rămas fără îngrijire părintească aflați în Serviciul de Asistență Parentală Profesionistă.

Reporter “C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker