EvenimenteRezina

Porci pieriţi aruncați să putrezească lângă casele oamenilor

FOTO: facebook.com

 

Recent, pe rețelele sociale au apărut mai multe fotografii în care se observă cadavrele porcilor aflate în putrefacție. Autorul fotografiilor menționează că există un mare pericol de îmbolnăvire cu maladii infecțioase și că de ani de zile locuitorii satului Cinișeuți din raionul Rezina sunt nevoiți să inspire aerul emanat de cadavre.

Contactat de Agrobiznes, Ghenadie Șoitu, locuitor al satului Cinișeuți a explicat că, de când s-a reîntors la baștină în anul 2017, luptă cu problema mirosului neplăcut al cadavrelor lăsate să putrezească la 200-300 de metri de casele de locuit.

„Avem două ferme de porcine în sat. Porcii sunt aruncați lângă ferme. Chiar ieri am văzut cinci porci morți. Împreună cu alți consăteni am adresat o petiție către primărie și proprietarii au fost amendați. Primarul ne-a spus că proprietarul uneia dintre ferme a procurat un crematoriu, însă ferma mai mică continuă să arunce porcii pieriţi în preajma satului. Ne-am adresat la toate instanțele, aceștia ne-au răspuns că totul este în limita legii. În seara zilei de 11 noiembrie curent, la fața locului s-a deplasat poliția și au dat foc la cadavre. Când au reușit să preia probe, dacă imediat au ars porcii? Iarna mirosul e mai puțin puternic, dar vara e imposibil de respirat. …Cu părere de rău, oamenilor le este frică să vorbească despre problema din sat, iar unii chiar sunt intimidați”, scrie Ghenadie Șoitu din Cinişeuţi, autorul imaginilor.

Solicitat să comenteze problema, Vitalie Cuzuioc, şef-adjunct al Direcţiei Siguranţa Alimentelor Rezina, ne-a relatat că, imediat după parvenirea informației, specialiștii Direcției s-au deplasat la fața locului, unde au depistat lângă mini-ferma de porcine cadavrele a 3 porci, care au fost examinate și ulterior nimicite. Terenurile unde au fost depistate și nimicite cadavrele de porcine au fost dezinfectate.

Pe numele proprietarului fermei a fost întocmit un proces verbal de contravenție.

Reporter „C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker