EvenimenteRezina

Porci pieriţi aruncați să putrezească lângă casele oamenilor

FOTO: facebook.com

 

Recent, pe rețelele sociale au apărut mai multe fotografii în care se observă cadavrele porcilor aflate în putrefacție. Autorul fotografiilor menționează că există un mare pericol de îmbolnăvire cu maladii infecțioase și că de ani de zile locuitorii satului Cinișeuți din raionul Rezina sunt nevoiți să inspire aerul emanat de cadavre.

Contactat de Agrobiznes, Ghenadie Șoitu, locuitor al satului Cinișeuți a explicat că, de când s-a reîntors la baștină în anul 2017, luptă cu problema mirosului neplăcut al cadavrelor lăsate să putrezească la 200-300 de metri de casele de locuit.

„Avem două ferme de porcine în sat. Porcii sunt aruncați lângă ferme. Chiar ieri am văzut cinci porci morți. Împreună cu alți consăteni am adresat o petiție către primărie și proprietarii au fost amendați. Primarul ne-a spus că proprietarul uneia dintre ferme a procurat un crematoriu, însă ferma mai mică continuă să arunce porcii pieriţi în preajma satului. Ne-am adresat la toate instanțele, aceștia ne-au răspuns că totul este în limita legii. În seara zilei de 11 noiembrie curent, la fața locului s-a deplasat poliția și au dat foc la cadavre. Când au reușit să preia probe, dacă imediat au ars porcii? Iarna mirosul e mai puțin puternic, dar vara e imposibil de respirat. …Cu părere de rău, oamenilor le este frică să vorbească despre problema din sat, iar unii chiar sunt intimidați”, scrie Ghenadie Șoitu din Cinişeuţi, autorul imaginilor.

Solicitat să comenteze problema, Vitalie Cuzuioc, şef-adjunct al Direcţiei Siguranţa Alimentelor Rezina, ne-a relatat că, imediat după parvenirea informației, specialiștii Direcției s-au deplasat la fața locului, unde au depistat lângă mini-ferma de porcine cadavrele a 3 porci, care au fost examinate și ulterior nimicite. Terenurile unde au fost depistate și nimicite cadavrele de porcine au fost dezinfectate.

Pe numele proprietarului fermei a fost întocmit un proces verbal de contravenție.

Reporter “C”

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close